Bli en affiliate du också, här hittar affiliateprogram!

Ett utmärkt sätt att tjäna pengar online är att arbeta som affiliate. Som affiliatemarkandsförare är din uppgift att försöka få besökare intresserade av de produkter och tjänster som återförsäljare med affiliateprogram har att erbjuda sina kunder.

Vad är min roll som affiliate?

Översatt till svenska betyder det engelska ordet affiliate, partner och det är också den inneboende innebörden då detta begrepp används på Internet. Man kan förenklat säga att då du blir affiliate genom att gå med i ett program, inleder du ett samarbete med ett företag där du sedan får en viss procent av de du tjänar in åt företaget genom olika typer av försäljningar.

Affiliateprogram

Det finns flera olika program att välja mellan därför har vi sammanställt en lista med några av de absolut bästa och mest tillförlitliga programmen för dig som vill bli affiliate.

Adrecord – Ett relativt ungt affilitemarkandsföringsföretag, men känns 100% seriöst och allt fungerar väldigt väl med denna sida. Bästa designen, där allt är enormt enkelt och smidigt. Hos adrecord hittar du bolag som lyckobingo.com och TT-line.

+ Bra på mer eller mindre allt!

– Om man får lov att önska, så hade jag önskat att Adrecord hade lite fler annonsörer.

Adtraction – Ett mycket uppskattat bolag som ser till så att företag och affiliate kommer överens och att utbetalningarna fungerar som de skall är adtraction. Med enkel och bra design och ganska många olika affiliateprogram att välja mellan är adtraction en spelare att räkna med.

+ Enkel och bra design, Trevliga villkor för referrals
– Har personligen haft lite svårt med försäljningen men det beror förmodligen (kanske) på att det inte finns så många bolag hos adtraction som har den inriktning som jag har på mina internetprojekt.

Tradedoubler – är ett tillförlitligt företag med många år på nacken, med affilateprogram för ett stort antal väletablerade svenska och utländska företag. Bland tradedoublers annonsörer återfinns exempelvis Mactch.com, Tele2, Swedbank, Nelly och Telenor bara för att nämna några.

+ Product feeds, Stort antal annonsörer att välja mellan
– Något förvirrande upplägg och design på sidan

Zanox –  Om man skall tro det som Zanox säger om sig själva, då är de Europas ledande prestationsbaserade annonseringsnätverk. Själv har jag inte riktigt kommit igång med Zanox på allvar, främst kanske eftersom jag valt att inrikta mig mot den inhemska marknaden.  Men det är uppenbart att Zanox har en hel del bra affiliateprogram i sina register t.ex. Netonnet, Ticket.se, Ica Banken, Vattenfall och Comviq.

+ Flera större annonsörer knutna till sin verksamhet, Seriöst intryck

– Ful design och tråkiga färger (vad nu detta har för betydelse!)

Affiliator – Hos affiliator har jag hittat flera program som passat min verksamhet som affiliate, där av är jag väldigt nöjd med vad jag sett ännu så länge. Allt verkar vara i sin ordning och företaget känns seriöst. På sidan återfinns också en mycket bra och tydligt spårningsfunktion, så att du kan se alla köpa , men också återköp i realtid.

+ Bra förtjänst möjligheter (kan vara partisk men de program jag sett betalar förhållandevis bra)

– Återkommer om jag upptäcker något otrevligt med affiliator.

Clickback – Amerikanska clickback, har riktat in sig på olika former av digitala produkter som mjukvaror, e-böcker och olika former av ”program”. Detta är ett för mig fortfarande ett oprövat kort, men jag skall försöka att testa deras tjänster så snart jag finner tid för detta.

Webgains – Kan ännu inte uttala mig om webgains prestationsbaserade markandsföring utan ber om att få återkomma när jag gjort mig lite mer bekant med deras affiliateprogram och verksamhet.

Hur blir jag en lyckad affiliate?

För att lyckas som affiliate, krävs inte bara kunskap utan även egenskaper som arbetsvillighet, tålamod samt en viss riskbenägenhet behövs inte minst för att “ta sig över tröskeln” och genomföra den första försäljningen. Som affiliate kan det många gånger kännas tröstlöst och precis som vid all form av försäljnings- och marknadsföringsarbete kan man aldrig på förhand med säkerhet veta om ett projekt kommer att bli lyckat eller ej. Därför krävs även en gnutta mod, att helt enkelt våga vänta lite till, för plötsligt händer det den första försäljningen trillar in.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

11 Replies to “Bli en affiliate du också, här hittar affiliateprogram!

 1. Hej jag undrar vart jag skall vända mig för att få personlig hjälp med hur min dotter skall tjäna pengar på sin blogg. Jag harmlöst din information 100 gånger men tyvärr jag behöver ett steg för steg program då jag inte kan något om detta över huvudtaget.

 2. Intressanta tips om affiliate här. Här kommer ett till. Imobiler.se har just lanserat sitt affiliate program. Förutom en väl tilltagen provision för beställda mobilsidor går det också att tjäna pengar för anvisningar till nya affiliates.

 3. Hej,
  Jag representerar ett affiliate nätverk som heter Smart Response.

  Skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med er här på internetarbete.se.

  Har kollat igenom hela sida och tycker att sidan är både intressant och innehållsrik och jag skulle gärna se att vi fanns med här också.

  Skulle ni kunna höra av er till mig genom mail så tar vi en diskussion om hur vi kan hjälpa varandra.

  Ser fram emot att få prata med er.

  mvh
  Jacob

  PS: kunde inte hitta någon mail, det är därför jag skriver en kommentar istället.

 4. Hej! Mycket värdefull information 🙂 Kul! Dock såg jag att du inte nämner den nya sortens affiliatenätverk som idag finns så jag tipsar dig om detta här. Läs gärna om det på min hemsida 🙂 Och hör gärna av dig till mig om du funderar över något i detta nya koncept eller om du vill ge mig feedback 🙂

  Vänligen
  Sonja

  • Tack för kommentaren, förstår inte riktigt vad du menar med den “nya sortens affiliatenätverk”. Kolla din hemsida men har inte blivit klokare.

 5. Hej!

  Du skriver att du valt att rikta in dig på den Svenska marknaden. Är den marknaden tillräckligt stor för att tjäna hyggliga pengar?

  I så fall skulle det vara väldigt bra för det är ju å andra sidan lite lättare att komma högre upp i sökmotorerna om man riktar in sig på den svenska marknaden (lätt är det nog inte men lättare om man jämför med den globala marknaden). Jag har provat på att tjäna lite pengar på Amazons produkter, men det är så himla svårt att få bra placeringar i sökmotorerna, speciellt då Google.

  Dessutom gillar jag inte att Amazon inte ger utländska affiliates möjligheten att få pengarna insatta direkt på ett konto. De skickar hem en utbetalningsavi, men det tar en väldig tid att få pengarna från det att man kommit upp i det “tak” som man själv satt som gräns.

  Det är ju bra att det börjat dyka upp lite svenska affilitemarkandsföringsföretag.

  Mvh Jonas

  • Hej Jonas,
   Visst går det att tjäna bra som affiliate på den svenska marknaden! Visserligen är sökvolymerna av naturliga skäl lägre i Sverige jämfört med den internationella marknaden, men i gengäld är konkurrensen också mycket mindre.

 6. Mejla gärna mig, är tacksam för all hjälp jag kan få 🙂 har fattat grejen men tyvärr inte fullt ut. Med vänlig hälsning, Rikard larsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *