Att använda Adsense

15 nov

Vi har hunnit fram till del 5/12 i vår guide om hur man lyckas med affiliatemarknadsföring och det har blivit dags att börja tjäna pengar med hjälp av annonser. Denna artikel beskriver hur man kan använda Googles annonssystem som internetpublicist.

Google Adsense

Om din sida har många besökare och mycket trafik är det i särklass enklaste och bästa sättet att tjäna pengar på din blogg; Google Adsense. Innan du kan börja använda Adsense på din webbsajt måste du registera dig , sedan kan det ta allt från några dagar till flera månader innan din sida blir godkänd.

En stor fördel med Google Adsense är att du inte själv behöver lägga energi på att välja ut de annonser som lämpar sig bäst på din sida, det görs automatiskt. En annan fördel med Adsense är att du slipper tänka på själva försäljningsmomentet eftersom du får betalt direkt, för varje klick.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Replies to “Att använda Adsense

  • Hej Madeleine,
   Hur man gör för att öka antalet visningar är inte helt enkelt att besvara. Men det som behövs är i grunden att fler besökare läser dig blogg. Det finns flera metoder att skaffa sig läsare, du kan göra länkbyten med andra bloggar, tipsa om din blogg när du kommenterar andras sidor och kanske framförallt skriva fler inlägg.

   Nu känner jag ju inte alls till vilken typ av blogg du har, men min erfarenhet är att det är lättare att få besökare till sin sida om man väljer att avgränsa sig till ett eller ett par specialiserade ämnesområden.

   Lycka till och berätta gärna hur det går för dig och om du kommer på något annat knep 🙂
   /Fredrik

 1. Hej jag undrar vem eller villa man ska kontakta om man vill tjäna pengar på sin youtube ska man maila någon då??

  • Hej Felicia,

   Du måste registrera dig för Adsense först och sedan kan du om din kanal är tillräckligt välbesökt, börja tjäna pengar på dina videos.

 2. Hej,
  jag har en dotter som har haft ett antal visningar på youtube och har några hundra dollar att plocka ut, vilket hon fått mail om. Däremot förstår jag inte hur hon ska få ut dessa pengar, då jag försökt öppna ett AdSense konto, anmäla kontonummer etc. Finns det någon som kan lotsa mig i denna värld?:)

  • Hej Lena,

   Tydligen har det ändrats en del på Youtube sedan artikeln skrevs. Men en förutsättning för att du skall kunna få några pengar alls utbetalda är att du/ni har ett fungerande Adsense-konto så börja där. Sedan kan det tillkomma ytterligare krav, tyvärr är det svårt att få koll på vad som gäller för Youtube. Tidigare var kravet ett visst antal visningar, nu tycks du även behöva ha ett visst antal följare om jag tolkat de hela rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *