Att köpa och sälja guld – investera i guld när du får bästa guldpriset!

19 mar

Något som blivit oerhört populärt på väldigt kort tid, är att handla med guld, det vill säga köpa eller sälja faktiska guldföremål eller andelar. Men även om det är många som har vågat ta steget gjort sålt eller köpt guld, är det fortfarande väldigt många som är intresserade av att investera i guld, men som av någon anledning inte riktigt vågar ta steget. Rädslan att man inte skall få det bästa guldpriset och av den anledningen förlora pengar på sin investering i guld, ter sig så skrämmande för en del att de inte anser det vara värt risken. Det är lite synd för det går helt klart att tjäna pengar på guld!

Guld som investering och sparande

Ett bra sätt att komma över, den där ibland tillsynes oöverstigliga, tröskeln, är att initialt investera en mindre summa pengar. Att ha spara i guld och ha det som investering är långsiktigt, i likhet med börsen, nästan alltid en god idé. Om du skulle ha otur och köpa guld, just när kursen vänder nedåt, skall du ha ”is i magen” och vänta. Väljer man att betrakta sitt köp av guld som en investering över tid, kommer guldpriset högst sannolikt återhämta sig och förmodligen ge än bättre avkastning när du väl bestämmer dig för att sälja.

Bäst guldpriset

Den lättast och bästa platsen att hitta ett förmånligt guldpris är internet. Information om aktuella guldpriser går inte bara lätt att hitta, dessa uppgifter är dessutom mycket enkla att jämföra med varandra. På så vis kan du försäkra dig om att du får bästa pris på guld, oberoende av om du ämnar köpa eller sälja.

Handla guld på dina egna villkor

Att gå till en guldhandlare i den stressiga vardagstillvaron kan vara svårt att hinna med. I dessa fall lämpar sig internet väldigt väl för försäljning av eller köp och investeringar i guld, där du ges möjlighet att hantera alla delar av köpet. På internet går det att sköta alla transaktioner mycket smidigt och när man själv har tid.

Läget att köpa guld?

Den värdefulla ädelmetallen Guld, har alltid tillmäts ett högt värde, men aldrig någonsin har det haft det värde som det har idag. Under sommaren 2011 slog guldpriset alla tänkbara rekord och tidningsrubrikerna avlöpte då varandra:

25 juli 2011: Guldpriset slår rekord börserna faller (Sveriges television SVT.se)

Det är goda tider för guldhandlare

11 augusti 2011: Guldhandlarna gnuggar händerna (Svenska dagbladet SVD.se)

I September 2011 noterades bästa guldpriset någonsin

9 september 2011: Guldrally i krisens spår (Dagens nyheter DN.se)

Nu tycks guldpriserna emellertid vara på väg nedåt, vilket innebär att det nu är ett mycket bra läge att investera i guld.   I förra veckan publicerade Dagens Industri en artikel med följande titel ”Råvaror: Guldpriset rasar”. Samtidigt har flera experter spått att priset på guld kommer fortsätta uppåt under 2012, så guldmarknaden tycks vara aningen svårbedömd just nu.

‎ Att tänka på när du handlar med guld

  • Det finns många intressenter att välja mellan, ta tid att jämföra vem som erbjuder de bäst köp och sälj pris på guld.
  • Kontrollera alltid att guldhandlaren som vill köpa guld av dig verkar seriös och innehar ett giltigt organisationsnummer.
  • Om du är intresserad av att sälja guld via nätet, försäkra dig då alltid om att försändelsen är försäkrad genom företaget som du handlar med.  Guldhandlare har olika tak för de ”försäkringsbelopp” som betalas ut, se därför till att din försändelses totala värde inte överstiger försäkringsbeloppet.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Replies to “Att köpa och sälja guld – investera i guld när du får bästa guldpriset!

  1. Jag hoppas verkligen ingen väljer att köpa guld i dessa tider. Det är förmodligen en av de sämsta affärerna du kan göra. Däremot håller jag med om att sälja guld i dessa tider definitivt ger bra avkastning. Det gäller att tajma det hela.

    • Kan tänkas vara som du säger, men du får ju presentera lite fakta kring dina åsikter, annars är det lätt att tro att du bara gissar att det är dumt att köpa denna ädelmetall i detta nu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *