Erik arbetar som affiliate och tjänar pengar på att markandsföra bingo

24 jul

Erik Bergman heter jag och jag fick frågan av Fredrik om jag ville ställa upp på en intervju och det gör jag såklart gärna. Alltid trevligt att gästa lite andra bloggar och alltid trevligt att få lite länkar på köpet! Är ni fler som vill intervjua mig så får ni hojta till.

Det krävs en del för att lyckas, men för Erik Bergman är internetmarkandsföring en heltidssyssla

F: Berätta lite kort om dig själv/ditt arbete?

E: Jag är en glad 24åring och spenderar mitt liv nere vid medelhavet. Här nere bor jag med min flickvän och ägnar jag det mesta av min tid till att bygga upp olika affiliateprojekt. Jag halkade in på affiliatebranschen lite av en slump under pokerboomen och halkade sedan vidare på ett bananskal och in på bingo. Det är inom bingo som vi idag har vår huvudsakliga verksamhet och innan pingvinen kom och bråkade med oss så var vi väldigt stora med sajten ProvaBingo.se. Pingvinen petade tyvärr bort oss från de flesta placeringar och idag jobbar vi för att komma tillbaka.

Även om vårt största fokus ligger på bingo så är vi verksamma i en hel del andra nischer med stora som små projekt. Bland annat så driver vi gratis-visitkort.com, billigast-bilförsäkring.se och ett gäng casinosajter där bland annat gonzos-quest.nu och mega-moolah.se ingår.

F: Hur kommer det sig att det blev just bingo?

E: Det var som sagt lite av en slump. Fick tipset av min dåvarande affiliatemanager för pokern att bingo var riktigt up and coming så vi gav det ett försök. När vi inte lyckades ranka på en månad så kastade vi dock in handduken bara för att konstatera att det faktiskt hade trillat in lite pengar ett år senare. När vi såg att det börjat trilla in lite så fick vi blodad tand och jobbade vidare. Lärde oss mer om SEO och lyckades få till det mesta riktigt bra.

F: Vad är det bästa med att arbeta som affiliate?

E: Det bästa med affiliatebranschen är att det är en så låg tröskel att komma igång. Det krävs nästan ingenting och hux flux kan man kalla sig “entreprenör”. Jag är egentligen inget stort fan av det ordet då det är lite väl uttjatat men egenföretagare blir man i alla fall lätt. Det krävs i princip inget startkapital och väldigt lite kunskap. Sen kan man börja växa och man kan växa väldigt mycket bara genom att återinvestera sina vinster och att jobba på flitigt.

F: Ditt bästa råd för att lyckas med affiliatemarkandsföring?

E: Att inte tro att det är för lätt men inte heller tro att det är för svårt. Få tummen ur och kom igång så är du halvvägs där. Sen gäller det att ha tålamod och förstå att SEO inte är något som man gör över en natt utan det kommer ta månader innan man ser goda resultat.

Ett annat råd är även att försöka nischa ner dig om du inte har kunskap eller budget att slåss med jättarna. Satsa inte på de tyngsta orden utan nöj dig med de mindre. Lyckas du ta små sökord så kommer du under tiden både bli skickligare och få mer förståelse för hur allt fungerar och till slut kan du ge dig upp och kriga med de stora aktörerna.

Kul att jag fick vara med en liten sväng här! För er som vill se mer av mig så bloggar jag på erikbergman.se om diverse affiliateprojekt och hittas på twitter under nicket @bergmanel. Tack så mycket för att jag fick chansen att vara här Fredrik!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 Replies to “Erik arbetar som affiliate och tjänar pengar på att markandsföra bingo

  1. Kul att det går bra inom Bingo. Ingen nisch jag hoppat på men ropa till om nischen behöver mer konkurrens 🙂

    Det krävs ju dock att man har lite förkunskaper för att bli en bra affiliate. Även om man kan fånga upp mycket under resans gång så bör man i alla fall lyckas få upp ett dugligt domännamn med en WordPress-blogg på eller liknande.

    Det bästa tycker jag är att det finns ingenting som hindrar någon i gymnasiet eller vid andra studier att starta en affiliatesida som efter ett tag ger ett schysst klirr i kassan.

  2. Känner igen mycket i din intervju….det tar tid att bygga upp en sida. Jag har gått från Alexa rank 17 miljoner till 182000 i världen på ett år och det är jag nöjd med.

    Lycka till alla affare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *