Frihet under ansvar

20 maj

Jag har nu sedan ett par år tillbaka i tiden drivit egen firma och haft internet som arbetsplats. För det mesta trivs jag bra med mitt jobb även om det ibland kan kännas lite ensamt. Fast samtidigt värderar jag den frihet so arbetet ger mig så mycket, att jag trots allt är villig att välja bort en vanlig anställning med arbetskollegor.

En sak som jag tvingats lära mig själv är att handskas med frihet. Då jag är min egen boss, finns där aldrig någon som säger till mig att jag skall jobba eller att jag skall ta ledigt. Det är således helt upp till mig att skapa en balanserad och funktionell tillvaro, där jag både arbetar och vilar tillräckligt. Generellt är detta inget stort problem för mig, eftersom jag för det mesta tycker det är roligt att arbeta och samtidigt är bra på att lyssna på min kropp och mina behov.

Se till att inte arbeta ihjäl dig!

Periodvis har jag problem att hitta balansen i tillvaron, ofta handlar det om att jag väljer att jobba för mycket. Då brukar jag märka att jag blir grinig och missnöjd med tillvaron. Lösningen på det hela brukar vara att släppa arbetet och träffa lite andra människor. Jag tror det är viktigt att man aldrig (under en längre tid) låter sig fullständigt uppslukas av en sak i livet, utan att man ständigt försöker få med så många delar som möjligt annars blir man lätt trött och bitter.

Att tvinga sig själv till att vara produktiv

Ibland har jag svårt att hitta motivationen till att arbeta. En fördel med att driva egen firma är att man själv välja sina arbetstider och därför kan anpassa sig lite efter dagsformen. Om jag märker att jag inte får något gjort, brukar jag därför ibland släppa tanken på att arbeta fullständigt, istället går jag ut på promenad, träffar någon bekant eller städar min lägenhet. För det mesta brukar jag sedan hitta suget att arbeta igen.

Vid ett par tillfällen har jag under en längre tid ”inte känt” för att jobba, då har jag efter ett par dagars väntan på att ”lusten” skall infinna sig fått tvinga mig själv att arbeta. Vid dessa tillfällen har jag då bestämt mig för att arbeta effektivt under en timme, för att sedan få vara ledig igen. Detta är en effektiv metod att lura sig själv till att komma igång med något som man tycker känns motigt. Poängen är nämligen att kommer man bara igång med arbetet brukar det oftast lossna och bli roligt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Replies to “Frihet under ansvar

  1. Vill rekommendera en e-bok som finns att ladda hem gratis på enklacash för dem som är intresserade av att tjäna extra hemifrån. Denna e-bok visar steg för steg exakt hur du ska göra för att tjäna över 25000 kr på mindre än 60 dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *