Hur jag började tjäna pengar med passiv inkomst

18 apr

För ungefär tre år sedan var jag mitt uppe i mina studier och det var då som jag började leta efter passiv inkomst som skulle ge mig möjlighet att tjäna pengar och dryga ut kassan. Som fattig student hade jag annars provat på en del olika extrajobb. Periodvis valde jag att extraarbeta som städare, lagerarbetar och lärarvikarie det gav pengar och var ofta stimulerande, men tyvärr också väldigt tidskrävande. Lite av grejen med att vara student är ju att man kan lägga upp dagen lite som man vill, men dessa extrajobb gjorde att jag tvingades planera hela min tillvaro utifrån arbetstiderna. Jag ville ha mer frihet och bestämde mig för att göra något åt saken.

Jag började fundera på om det fanns något sätt att tjäna pengar på Internet. Efter en del Googlande och läsande hittade jag en del bloggar som i likhet med denna sida handlar om hur man kan tjäna pengar på nätet. Det jag särskilt fastande för var begreppet “passiv inkomst“, ett koncept som går ut på att pengarna rullar in även då man inte aktiv arbetar t.ex. när man sover eller när man sitter och studerar.

När jag läste igenom vad bloggarna skrev om passiv inkomst och vad de tjänade lät det lockande men också tveksamt. Som person har jag alltid varit kritisk mot kvacksalvare och skönmålare, därför började jag leta efter “haken” som gjorde att personerna valde att skriva och berätta för andra om hur enkelt det är att skapa en passiv inkomst med Internets hjälp. Mycket riktigt fann jag att 9 av 10 bloggare skrev om olika former av pryamidspel, något som enligt min mening är helt förkastligt. Men till min stora glädje tyckts kvarvarande bloggare faktiskt skriva om verksamheter som gav möjlighet att tjäna pengar genom annonsering utan konstigheter och dessutom passivt.

Det jag fastande för var Google Adsense. Jag resonerade som så att Google är Internets största sökmotor och har så varit ett antal år och om de bedriver verksamhet som gör det möjligt för privatpersoner och företag att tjäna pengar måste det vara någorlunda seriöst. Efter att ha läst en del guider och texter om hur man bygger en hemsida satte jag planen i verk. Jag byggde min första hemsida om vrede med förhoppning om att tjäna lite extra kaffepengar och nu ett par år senare kan jag konstatera att sidan dragit in omkring 6000-7000 kr. Nu skall det vara sagt att detta långt i från är en av mina bästa sidor, samtidigt visar det hur lätt det faktiskt är att tjäna pengar på nätet. Det bästa av allt är att jag inte uppdaterat sidan på flera år, den bara ligger där och drar in pengar.

Med åren har jag ändå gått i från Google Adsense allt mer för att fokusera på affiliatemarknadsföring. Detta har jag gjort av två anledningar:

1. Det finns en viss risk att du får ditt konto avstängt hos Google Adsense. Har läst tillräckligt många historier om avstängda konton för att jag skall vara säker på att Googles bedömningar till viss del sker godtyckligt.

2. Att arbeta som affiliate känns mer seriöst eftersom jag får provision per försäljning istället för klick. För mig blir varje försäljning ett kvitto på att besökaren faktiskt hittade vad den letade efter vilket känns bra mycket bättre än om besökaren i sin iver att ta sig bort från sidan klickar på ett strategiskt utplacerat annonsfält.

Nu är det säkert många som undrar vad jag tjänar på mitt Internetarbete idag och då kan jag tala om att jag klarar mig fint på mina inkomster och att det är detta jag arbetar med till 100%. Dessutom är jag övertygad om att det går att tjäna betydligt mycket mer än vad jag gör just nu, är man bara är beredd att lägga ner sin själ i arbetet är jag övertygad om att det går att bli rik på både Adsense och som affiliate.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Replies to “Hur jag började tjäna pengar med passiv inkomst

 1. Jag drömde också om passiva inkomster i början och tanken på att kunna ligga på en sandstrand och dra in storkovan lockade rejält. Men man insåg ganska snabbt att mycket arbete skulle behövas innan man var där…

  Det var när jag var 18 år och nu har jag hunnit bli 24 år. I början jobbade jag stenhårt men nu tar jag ledigt precis när jag vill. Jag vet att pengarna ändå rullar in fast jag kanske gör något helt annat. Rätt skön känsla 🙂

  Men jag dras med ett “lyxproblem” också. Jag har nämligen svårt att slita mig från datorn då jag verkligen älskar det jag håller på med. Det måste man göra för att lyckas på nätet. Ska man t.ex starta en webbsida och skriva en massa information så gäller det att ha ett intresse om ämnet, annars kommer projektet att gå i graven ganska snabbt.

  Just de felet gjorde jag i början. Då letade jag upp vilka nischer som betalade bäst för klick när det gällde Google Adsense och sen skapade jag sajter. Vad hände ? Jag tröttnade väldigt snabbt och idag kan jag bara skratta åt nybörjarmisstaget 😉

 2. Hallå Rasmus, visst det är helt sant att det krävs en hel del arbete tills man kan håva in tillräckligt med pengar passivt för att kunna leva ett normalt liv och det är viktigt att komma ihåg att ytterst få inkomstkällor varar för evigt.

  Men bara viljan finns är det något som de flesta kan lyckas med. Dessutom går det snabbt att komma igång och tjäna pengar, vilket ger en fin boost.

  I likhet med dig bestämmer jag själv när jag jobbar eller inte. Men oftast vill jag ändå precis som du arbete vidare för att jag tycker det är kul. En trevlig bonus är att de arbete man lägger ner idag kommer säkerställa passiva inkomster också i framtiden.

  Att skriva om saker som jag inte är intresserad av är något som jag lärt mig gilla 😉 Okej, vissa ämnen är bara för tråkiga, men jag har lärt mig en massa spännande saker på att skriva om ämnen som jag aldrig trodde skulle intressera mig.

  Sen gillar jag att dra igång nya projekt. De oändliga antalet möjlighet är nog de bästa med att jobba på Internet.

 3. Om man utvecklar ett intresse så är det ju kanon ! Aldrig fel att lära sig något nytt och spännande.

  Där tänker jag lite tvärtom. Jag har hellre få projekt än 10-20 stycken på samma gång. Då är jag som mest effektiv. Men alla är vi olika 🙂

  Btw, du har utvecklat en riktigt schysst blogg och jag är ofta inne och kollar runt.

 4. Vad som är mest effektivt och vad som är roligast är två olika saker 😉 Håller helt klart med dig om att färre projekt är bättre på de flesta vis, men det är svårt att låta bli att skapa nya sidor.

  Tack för dina vänliga ord och du är välkommen att “lurka runt” här så ofta och så mycket du vill 🙂

 5. Själv började jag i helt motsatt ände. Jag började med affiliate för att det lät som en kul grej och pengarna kom mest som en bonus. Ända sedan starten runt 2007-2008 har vi jobbat på och vuxit varje år men det är först på senare tid som det börjar kännas som ett riktigt jobb.

  På ett sätt saknar jag dagarna då det bara var kul och man kunde plojja runt och resa hur mycket man ville men samtidigt så är det “riktiga företaget” vi har byggt nu väldigt mycket mer spännande och utmanande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *