Teckna inkomstförsäkring – behåll mer av din lön

Privat inkomstförsäkring

Möjligheten att genom arbete, tjäna pengar och därigenom få en fast månatlig inkomst, är något som många av oss tar för given. Soliga dagar förväntar vi oss inte att det skall regna och lämnar därför vårt paraply hemma. Gör inte detta misstag, se till att teckna inkomstförsäkring redan idag.

En facklig eller privat inkomstförsäkring erbjuder extra skyddsnät i vardagen till överkomligt pris. Den som väljer att försäkra sin lön har möjlighet att få ut 80% av den totala inkomsten även när lönen överstiger de 25 025 kronor som A-kassan ersätter. Genom att teckna inkomstförsäkring får du en betydligt tryggare tillvaro redan idag och ett betydligt rikare liv som arbetslös.

Om du fortfarande inte är övertygad och har dina tvivel, tycker jag att du skall kolla på denna humoristiska men också mycket träffsäkra reklamfilm.

Det är Unionens inkomstförsäkring – konferensen och denna lilla snutt är verkligen sevärd. Det blir nämligen tydligt på ett väldigt lekfullt vis hur viktigt det är med trygghet i tillvaron, den är nämligen en förutsättning för att vi skall kunna känna oss fria. En försäkring som ger begränsad löneförlust erbjud dig ett sådant trygghetspaket.

Välj en bra inkomstförsäkring och behåll en större del av lönen

Alla som har en tillsvidareanställning och arbetar minst 17 timmar i veckan, är medlemmar i a-kassan och är skrivna i Sverige har möjlighet att skaffa inkomstförsäkring. Däremot finns det ett antal olika valmöjligheter när det kommer till att välja försäkring. Huvudvalen handlar om du eftersöker en privat inkomstförsäkring eller en facklig eller om det är som privatperson eller i egenskap av företagare som du vill teckna försäkring. Det finns nämligen särskilda avtal med inkomstförsäkring för dig med enskild firma. Därutöver skiljer sig de olika fackförbundens och försäkringsbolagens villkor åt, något som du bör titta lite närmare på innan du beslutar dig för en viss försäkring.För att göra det lite lättare för dig har valt ut tre toppkandidater till titeln bäst inkomstförsäkring 2012:

Inkomstförsäkring  Kvalifikationstid  Ersättningstid  Inkomsttak 
Jobbgarant

80% av lönen

 12 mån

 132 till 264 dagar

 160 000 kr

Unionen* (Mer info)

80% av lönen

12 mån

150 dagar

60 000 kr

Accept

Upp till 80% av lönen

12 mån

300 dagar

Upp till 80 000kr

En viktig skillnad mellan JobbGarant och Unionen är att den förstnämnda är en privat aktör och inte ett fackförbund, i motsats till den sistnämnda. Om du redan idag är medlem i ett fackförbund bör du först och främst se till att kolla upp, vilka regler som gäller för din aktuella fackliga inkomstförsäkring.

Tillägg: *det krävs medlemskap i Unionen fackförbund för att kunna teckna denna försäkring

Jämför pris och villkor

Varje inkomstförsäkring har sina egna unika villkor, men några saker gäller för alla. Exempelvis är kvalifikationstiden alltid på 12 månader och karenstiden på 7 dagar. Kostnaden bestäms av vilket bolag du väljer, deras särskilda villkor, vilket fackförbund du tillhör samt hur stor din lön är i dagsläget.  Se därför till att jämföra olika alternativ med varandra och gör sedan ett väl avvägt val.

Viktiga begrepp att känna till

Det finns ett antal termer som är viktiga att känna till då väljer inkomstförsäkring, vi går igenom de viktigaste:

Vad är en inkomstförsäkring? Det är en slags extra arbetslöshetsförsäkring som ger dig möjlighet att få ut en större del av din lön vid ofrivillig arbetslöshet.

Inkomsttak på inkomstförsäkring, åsyftar den maximala inkomst som kan omfattas av försäkringen.

Ersättningstid, avser den tid du omfattas av inkomstförsäkringen vid utnyttjande.

Kvalifikationstid, är en tidsbestämd prövotid vid nytecknande av inkomstförsäkring innan du är beviljad att få ersättning utbetald. Kvalifikationstiden är 12 månader.

Karens, innebär den tid du måste vänta innan försäkringsgarantin träder i kraft. Karenstiden för A-kassa och inkomstförsäkringar är 1 veckan.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 Replies to “Teckna inkomstförsäkring – behåll mer av din lön

  1. De är bra att ha dessa försäkringar, men om man jobbar med något så nytt som att dra in annonsintäkter från hemsidor fattar de just ingenting på försäkringsbolagen och kan inte erbjuda något.
    Tro mig. Jag har forskat i saken. 😉

    • Hallå Jan det har du säkert helt rätt i. Man får tänka på att marknadsföring på nätet är en relativt ny form av arbete i framtiden kanske de kan erbjuda avtal också den som helt eller delvis livnär sig på annonsintäkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *