Minskade Adsense intäkter?

17 Nov

Har dina inkomster från Adsense plötsligt och till synes utan anledning minskat? Om du inte hittar någon naturlig intern förklaring till de minskade annonseringsintäkterna, kan det mycket väl bero på att Google har ändrat Adsense gränssnittet.

Tidigare räckte det att man endast klickade på en annons för att detta skulle gälla som ett annonsklick, och besökaren slungades i och med klicket vidare till annonsörens hemsida. Men efter förändringarna i Adsense modulen, behöver nu besökaren klicka på själva länktexten i annons för att denne skall slussas vidare till annonsören.

Flera rapporter talar om kraftigt minskade intäkter för personer som annonserar och tjänar pengar på bloggar och hemsidor. Personligen har jag upplevt kraftigt minskade inkomster från Adsense, vilket givetvis inte är kul eftersom det är en av mina stora inkomstkällor. Samtidigt är det en påminnelse om osäkerheten i att använda sig av en annonseringsmetod.  Visdomsordet “lägg inte alla äggen i samma korg” används ofta för att beskriva osäkerheten kring att bygga upp allt för mycket av ens verksamhet kring Adsense-annonsering.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Replies to “Minskade Adsense intäkter?

  1. Hmm, kanske kan det här vara anledningen till att jag tjänat mindre på Adsense senaste halvåret. Visserligen har min besökarmängd minskat en del också på samma period, men det här låter ändå vettigt.

    Nåja, bara att kämpa på! Tack för bra info.

    • Hallå Björn och tack för kommentaren, tyvärr måste jag erkänna att infomationen i detta inlägg inte direkt är användbar. Efter de att jag skrivit och publicerat denna text, insåg jag att Adsense-enheterna varit konstruerade så i flera år nu. Däremot tycks du inte vara ensam och att uppleva hur intäkterna sjunker. För egen del tjänade mest pengar någonsin förra månaden, men ser man till antalet sidor som jag har adsense på, nu jämfört med förra året, tjänar jag betydligt mindre procentuellt. Hoppas att det vänder för dig, själv förbereder jag mig inför de många gånger knapra sommarmånderna, vad gäller internetannonsering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *