Odds

Att oddsa på olika typer av evenemang ger dig inte bara möjlighet att vinna pengar, att spela på odds skapar även extra spänning i tillvaron. För dig som är intresserad av betting på nätet finns ett stort antal bettingbolag att välja mellan. Internetarbete.se har letat runt bland bookmakers online i jakt på internets bästa oddsspel med förmånliga betting bonusar, bra odds online och gratis spel.

Odds onlinefakta om detta oddsspel
Många Unibet kunder som spelar på odds kommer från Norden Svenska Unibet är ett mycket väletablerat bettingbolag som erbjuder oddsspel i de flesta former till riktigt bra odds. Sedan starten 1997 har Unibet koncernen växt sig större och större för varje år som gått, idag är spelsidan en av de absolut mest populära i Sverige. Unibet erbjuder en smått fantastisk betting bonus på 120% på din första insättning upptill 1200kr. Vilket innebär att den som direkt föröver 1000 kronor till sitt spelkonto kommer att krediteras 1200kr extra att oddsa för på Unibets spelmarknad.
Hos den nordiska bettingsajten Nordicbet kan du spela säkert till bra odds Spelaktören Nordicbet har riktat in sig mot skandinaviska spelare i första hand och kanske är det just därför man sett till att skapa en omfattande spelmarknad för odds. Hos Nordicbet kan du spela på fotboll, hockey och mängder av andra sportevenemang till några av marknadens absolut bästa odds. Väljer du att satsa på oddsspel genom Nordicbet har du även möjlighet att få hela 1000 kr extra i bonus vid den första insättningen, det enda du behöver göra är att ange följande bonuskod ”SPORT100” i samband med registreringen.
Möjligheterna är många när det kommer till att spela på odds hos PAF Hos PAF kan du spela på allt möjligt, t.ex. kan du satsa pengar på hur sommarvädret kommer att se ut! Föredrar du att satsa på lite mer traditionella vadslagningar finner du självfallet även hockey och fotbollsmatcher på PAF:s oddsmarkand. Du får ett helt riskfritt oddsspel med insatsen 25 Euro, den eventuella vinsten på detta spel behåller du.
Alla som väljer att spela på odds hos Betway belönas med en bonus Den som gillar att satsa på fotboll bör kolla in Betway, där hittar du nämligen oddsspel för mängder av Europiska fotbollsmatcher ofta till riktigt trevliga odds. Betway har bedrivit spelverksamhet sedan 2006 och är ett seriöst bolag registrerat på Malta. För att komma igång på bästa sätt erbjuder Betway en trevlig bonus där man matchar dig insättning till 100%. Alla vinster är skattefria!
Bettinghuset Bet at home erbjuder oddsspel hemma direkt via datorn Bet-at-home är en stor aktör inom odds som varit aktiva online sedan 1999. Genom bolaget kan du satsa på de flesta typer av sporter och då inte minst fotboll som är den sport Bet-at-home valt att prioritera. Naturligtvis kan du även oddsa på en mängd andra kända eller mindre kända sporttillställningar. Vid första insättningen delas en bonus som motsvarar hälften av det insatsbeloppet ut. Dessa behöver sedan omsättas ett par gånger genom spel på odds för att kunna tas ut från Bet-at-home.com.

Om odds

En av de mest klassiska formerna av vadslagning är oddsspel. När man spelar på odds kan man sägas betta på att ett visst utfall skall inträffa. Beroende på sannolikheten att just detta utfall kommer att inträffa bestämmer vilken utdelning ett visst odds kommer att ge. I regel är det bookmakers som bestämmer vilka odds som gäller för betting på en viss match eller ett evenemang, men det finns även så kallade oddsbörser, där personer har möjlighet att oddsa mot varandra.

Så sent som för ett tiotal år sedan var möjligheterna att ägna sig åt betting på nätet ytterst begränsade inte minst för oss Svenskar, men i takt med att en allt större andel av spelmarkanden flyttat ut på internet, går det att spela på väldigt många olika typer av oddsspel online. Idag erbjuder bettingbolag möjlighten att dagligen spela på fotboll, musikevenemang, politiska val och en mängd andra möjliga och omöjliga ting från världens alla hörn. Utan överdrift kan man med rätta säga att internet revolutionerat våra möjligheter att spela på odds. Den mest kända och spelade formen av bettingspel är oddset hos Svenska spel.

Betting bonus

För dig som kan tänka dig att oddsa via internet finns väldigt många bra erbjudanden att ta del av för att utöka dina spelpengar. Många bettingbolag erbjuder generösa betting bonusar där de matchar din första insättning till 50%-200% ibland ännu mer.

Något som du bör dock bör vara uppmärksam på, är vilka regler som gäller för bonusen. Eftersom spelbolagen helst inte vill förlora några pengar själva, brukar de ställa en rad mot krav på dig som spelare. En av de vanligaste formerna av krav på betting bonus är att du måste omsätta pengarna ett visst antal gånger genom att oddsa på en eller flera matcher. Eftersom alla bettingbolag har olika policy vad gäller bonusspel, är det svårt att ge några handfasta råd, dock är det generellt smart att leta efter oddsbonusar som kräver så få omsättningar som möjligt.

Gratis frispel

Konstandsfria gratisspel är en populär variant av betting bonus som innebär att du får ett fritt oddsspel som du kan satsa på valfri match utan risk att förlora några egna pengar. Vanligtvis kan du få ett gratis oddsspel, av samma storlek som den summa pengar du sätter in vid första tillfället du gör en insättning på ditt spelkonto.

Olika sätt att beräkna odds

 

För att kunna avgöra huruvida ett odds är bra eller inte, är det viktigt att lära sig förstå grunderna i hur betting fungerar. Viktigast är att förstå hur man räknar ut hur mycket pengar man kommer vinna om man prickar rätt. Beroende på i vilket land spelbolaget ligger kan oddsen skrivas på olika vis.

Odds i Europa

I Sverige använder vi oss av decimalodds ,detta är den allmänt vedertagna standarden bland bookmakers med bas i Europa, Australien, Nya Zeeland och Kanada. Om du någon gång oddsat hos ett ATG-ombud har du garanterat stött på detta system. Decimalodds använder sig, precis som

namnet antyder, av decimaler för att skriva ut det aktuella speloddset.

Exempel: Säg att det odds du väljer att spela ligger på 2,25. Detta innebär att du vid vinst kommer att få insats x 2,25 utbetalt av bettingbolaget.

Brittiska odds

De egensinniga britterna har en tendens att alltid vilja krångla till tillvaron, så är fallet också när det gäller beräkning av odds. Den variant som används i England kallas fraktalodds.

Exempel: Om en tennisspelare har oddset 3/1 för vinst i en viss match, innebär det att denne anses ha 1 chans på 4 att vinna tennismatchen. Om du satsar på denna spelare och vinner, kommer du då få 3 x insatsen i ren vinst + insatsen vid vinstutbetalningen.

Amerikanska odds

Amerikanerna vill ju knappast vara sämre än sina brittiska anfädrar. I USA kör man därför med amerikanska odds. Denna typ av system skiljer sig något från våra Europeiska varianter, men är inte särskilt svårt att begripa sig på om man bara ger det lite tid och eftertanke.

Exempel: Så här kan en “betting line” se ut hos en amerikansk bookmaker +435 för att spelare A skall vinna och -250 för att spelare B skall vinna.  Det första oddset talar om hur mycket förtjänst du kommer få om du spelar 100$ dvs. du vinner i detta fall 435$.  Det negativa oddset beskriver hur mycket du behöver satsa för att vinna 100$, i detta fall kommer du behöva satsa 250$ för att tjäna 100$.

Om du tycker att de olika beräkningssystemen är komplicerade kan du trösta dig med att de flesta spelbolagen online har inkluderat automatiserad konversion mellan de olika systemen direkt på deras hemsida, dock inte alla. Här hittar du en oddsomvandlare som klarar av att konvertera alla de vanligaste oddstyperna.

Hemligheten bakom odds och betting

 

Många är det som livnär sig på sportbetting och ännu fler är det som misslyckats kapitalt med att spela på odds online och förlorat allt de äger och har. Hur kommer det då sig att somliga lyckas och andra misslyckas? För att bli en vinnare på odds behöver du ta dig tid och hitta rätt oddsspel vilka är värda att satsa på, du behöver även var disciplinerad och vara kalkylerande.

Här bjuds du på en liten introduktion till hur man kan närma sig odds från ett matematiskt perspektiv:


De flesta som spelar regelbundet och faktiskt vinner mer än de förlorar på odds ägnar alla mycket tid åt att leta upp jämföra och analysera olika odds med varandra. Många använder även sig av spelsystem som de utnyttjar beroende på vilka förutsättningarna är inför exempelvis en fotbollsmatch. Syvende och sist avgörs alltid din framgång eller brist på densamma, av om du lyckas vinna mer än du förlorar hos bettingbolagen. Har du svårt att sluta spel? Testa dig själv klicka här.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One Reply to “Odds”

  1. People on forums say there is no working roulette system, you can’t beat it in the long run, but i’m using bluehand roulette system for weeks
    and it earns me decent money everyday, maybe couple of weeks is not
    a long run, maybe i am lucky

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *