Sänk dina kostnader med ett bättre el-avtal

14 aug

Efter en varm och skön sommar går vi nu mot kyligare tider.  För de flesta av oss innebär det att vi spenderar mer tid inomhus, vilket också leder till att elkonsumtionen stiger kraftigt. Följaktligen kommer du även få en högre elräkning under hösten och vintern. Därför är det nu ett perfekt tillfälle att se över vilket företag du använder dig av i dagsläget och kanske eventuellt byta till ett annat elbolag och spara pengar.

Själv har jag aldrig gjort ett aktivt val, utan har därför Göteborgs energi och din el som min leverantör. Men efter att ha läst till mig en del information, är jag nu övertygad om att det finns en del tusenlappar att tjäna på att aktivt välja bolag.

Välja rörligt eller fast elpris?

I likhet med hur det fungerar på lånemarknaden, kan kunder på elmarknaden själv välja om denne vill köpa el till fast eller rörligt pris. Och det är mer eller mindre samma premisser som gäller för elavtalen som för bolånen, nämligen att rörliga avtal över tid generellt innebär en lägre totalkostnad, men med risken att elpriset rusar i höjden. Betänk även att elpriset historiskt har en tendens att rusa under vinterhalvåret. Med ett fast avtal slipper du oro dig för prisrusningar men får då också räkna med att betala ett högre pris per kWh.

Jag  har ännu inte bestämt mig för vad jag skall välja, men det lutar åt ett rörligt avtal.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *