Spara tid och arbete med interaktivitet

24 nov

Det har blivit dags för den näst sista delen, del 11/12 i serien om hur man blir en framgångsrik affiliate och denna gång handlar det om att låta besökarna hålla din sida levande, inte minst för att spara tid.

Ett vanligt fel, är att man bygger upp en hemsida, fyller den med innehåll och sedan lämnar den utan att underhåll. Men för att lyckas som affilite behöver man ständigt jobba vidare med hemsidan. Viktigast är att skapa nya texter och skriva nya inlägg, på detta vis skapar du även nya inlänkar till sin internetsida.

En anledningen till att många fallerar med att uppdatera sin hemsidan tillräckligt ofta är att det är ett tidskrävande arbete. Du bör därför sträva efter att skapa webbplatser som är så självgående som möjligt. Ett enkelt vis att skapa en levande men självgående hemsida är att lägga till någon form av interaktivitet till sidan. Detta kan vara ett forum, en recensionsfunktion eller någon form av besökarfrågor. Fånga besökarnas intresse, uppnå interaktivitet och låt dem göra jobbat med du arbetar vidare med andra projekt på internet.

Några enkla knep för att uppnå interaktivitet:

  • Det enklaste sättet att aktivera besökarna är att låta besökarna rösta om något, helst skall det vara en omröstning om något som följer sidans tema, men egentligen kan det vara vilken typ av fråga som helst. Se bara till så att frågan berör och att alla kan besvara den, t.ex. hur har den ekonomiska krisen påverkat dig? .

 

  • Gör din blogg till en dofollow blogg, då ger du besökarna ytterligare anledning att kommentera dina inlägg, eftersom dofollow-länkar har är värdefulla ur ett sökmotoroptimeringsperspektiv när man skall skaffa länkar till en sida.
  • Skapa någon form av tävling, alla gillar att tävla och vinna. Har du en gamla mobil eller dator som du inte behöver längre, kan du lotta ut den bland de besökare som gör reklam för din tävling/sida på deras egen blogg. Det kommer inte bara leda till fler besökare och länkar, utan också öka interaktivitet på din sida.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *