Svensken lånar som aldrig förr

12 dec

Svenskarnas skuldbörda är sedan länge på gränsen till vad man klarar av. Men i motsats till Europas sydligare länder där länderna har gigantiska statsskulder, är skuldsättningen bland oss nordbor fördelad över befolkningen. Tydligt är att något hänt med vår inställning till att låna pengar. Det anses inte längre vara bekymmersamt att ha en belånad villa och det är inte något konstigt med att handla på kredit.

Smslån må ha fått motstå hård kritik genom åren, men ändå finns denna låneform kvar, vilket inte kan tolkas på något annat vis än att kredittagning fått en naturlig plats i vårt samhälle.  Faktum är att intresset för snabblån sällan varit så stort som det är idag.  Under 2012 har vi sett flera nya smslångivare slå sig in på marknaden  vilket ökar bredden och ger låntagaren fler billiga möjligheter att välja mellan. Samtidigt har det blivit allt viktigare att noggrant jämföra olika smslån, då det finns mycket pengar att spara.

En nyhet för 2012 är möjligheten att låna pengar gratis, vilket innebär att lånet är räntebefriat. Detta koncept har haft stor genomslagskraft och smslångivarna har nått ut till många nya låntagare genom denna lånemodell. Dessvärre finns det statistik som talar om att skulderna hos kronofogden också ökar till följd av att allt fler väljer att nyttja snabbkrediter av olika slag. Tidigare i höst uttalade sig Vänsterpartiet och Miljöpartiet i media och sade sig då vilja förbjuda riskfyllda snabblån.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *