Tjäna pengar online med hjälp av annonser

10 Nov

Det är fullt möjligt att tjäna en förmögenhet på internet. Men hur många är det som verkligen lyckas? Kan vem som helst bli rik genom att arbeta hemifrån med webben? Sanningen är att fler och fler upptäcker hur pass lätt det är att tjäna pengar på adsense och affiliatemarknadsföring. I bloggserien hur man lyckas som affiliate lära du dig hur!

Skapa en webbsida eller blogg

Först och främst, hitta en nisch (gärna något som du finner inspirerande!), skapa en blogg eller webbplats med mycket kvalitativ och unik information. Välj med omsorg de nyckelord du vill optimera din webbplats mot (det är genom dessa ord sökmotorerna hitta dig). För att sökmotorerna skall hitta din sida behöver du också lägga till länkar till din sida, antalet och kvaliteten på dina inlänkar har stor betydelse för hur väl du kommer placera vid sökning i exempelvis Google.

Om man följt dessa steg kommer det förmodligen inte dröja länge innan besökare från sökmotorerna börjar droppa in. Exponera dina webbsida på så många ställen som möjligt, att vara aktiv på Facebook, Twitter och andra socialanätverk är ett bra och effektivt sätt att sprida ordet om den nya webbsidan.

Annonsera med Adsense eller något annat Affiliate program

Det finns flera olika sätt att tjäna pengar online, men ett fullständigt riskfritt och lönsamt alternativ är att marknadsföra och annonsera med Adsense eller något annat Affiliate program

De flesta väljer att använd Google Adsense. Själv använder jag Adsense på flera av mina hemsidor, och detta är enligt min mening det enklaste sättet att tjäna pengar på internet. Adsense bedriver såkallad PPC marknadsföring, vilket innebär att du får en viss summa pengar varje gång någon klickar på en av dina Google-annonser.

Om din sida är välbesökt och har mycket trafik finns det goda möjligheterna att tjäna ordentligt med pengar med hjälp av detta annonseringssystem! Utöver möjligheten att annonsera via Google kan du även skapa dig en inkomst genom att göra reklam för specifika varor eller tjänster, då får du betalt varje gång någon köper en specifik produkt. Affiliatemarknadsföring kallas denna typ av annonseringsverksamhet, man kan säga att du i detta fall, i stort sett, agerar och arbetar som säljare åt utvalda företag.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Replies to “Tjäna pengar online med hjälp av annonser

    • Har du läst artikeln? Det finns flera olika metoder för att skaffa sig en bra inkomst på nätet. En av de lättaste sätten, är att använda sig av Adsense, men det finns mängder av andra alternativ och ett antal av dessa hittar du på denna sida. Angående er blogg, så förstår jag inte riktigt vad det är ni vill förmedla, så tog mig friheten att ta bort den från din kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *