Tjäna pengar på att sälja bilder

7 mar

Har du någonsin lekt med tanken att försörja dig som fotograf? Om så är fallet, kan jag glädjande nog berätta att det faktiskt går att tjäna pengar på att sälja bilder på nätet. Med dagens moderna och avancerad kameror – kan vem som helst, men en gnutta talang för fotografering, bli proffsfotograf och tjäna pengar på sina egenhändigt tagna bilder!

En hel del har förändrats under de senaste åren vad gäller vårt förhållande till de bilder vi tar. Att skapa album med framkallade foton i pappersformat blir allt ovanligare. Bilderna lagras istället allt som oftast på hårddisken, USB eller DVD, och min egen erfarenhet säger att det är där som de allt som oftast förblir liggandes. Kanske sitter du också med ett växande arkiv av bilder på din dator?

Varför inte ta chansen och använda dina fotografier för att tjäna lite extrapengar?

Sälja bilder på nätet

Många av oss, för att inte säga de flesta av oss, har numera en bra kamera med x-antal megapixel, och därmed alla förutsättningar som krävs för att ta mycket bra bilder. På internet huserar många företag och privatpersoner som är villiga att betala pengar För denna typ av kvalitetsbilder. Hur kommer det sig, kanske du undrar. Huvudanledning till att bilder är en ständigt efterfrågad produkt stavas Copyright. Mer eller mindre alla bilder på internet är Copyright skyddade vilket innebär att bilderna INTE får användas hur som helst, och av vem som helst på nätet. Eftersom bilder utgör en viktigt del av varje seriös hemsida, är detta en produkt som ständigt eftersöks.

Om du är intresserad av att komma igång och sälja bilder, bli då medlem på någon eller några, eller varför inte alla av dessa sajter:

Vad tjänar man?

Vanligtvis tjänar man 2-10kr per bild man säljer, kanske inte så mycket, men då skall man vara medveten om att man kan sälja samma bild om och om igen. Dessutom kommer denna inkomst vara fullständigt passiv, efter de att du laddat upp dina bilder på nätet, kan du luta dig tillbaka och vänta på att köpen och därmed pengarna skall trilla in.

Några råd

 

  • Se till att du använder en så bra kamera som möjligt när du tar dina bilder. Självfallet säljer högupplösta, skarpa, klara och fint färgsatta bilder bättre än suddiga och oskarpa fotografier. Att ha en ordentlig utrustning är därför A och O, om du vill lycka tjäna pengar på försäljning av bilder online.
  • Ta bilder på sånt som du tror privatpersoner och företag kan vara intresserade av. Fundera på vad som säljer? Kanske är det lättare att tänka omvänt, vad säljer inte. Stela och traditionella familjefoton, semesterbilder, solnedgångar, vanliga djurbilder, landskap, osv. är förmodligen alltför vanliga motiv för att du skall kunna tjäna några pengar på dessa.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *