Så gör du för att tjäna pengar på youtube

29 feb

Ett lite krångligt men mycket effektivt vis att dryga ut sin inkomst, är att tjäna pengar på Youtube.  Förmodligen har du noterat att vissa Youtube klipp innehåller reklam. Det finns huvudsakligen två olika sätt att tjäna pengar via Youtube-klipp: antingen  visas en reklamfilm innan klippet börjar spelas eller också kommer du se annonser, i nederkanten av klippet. Båda dessa annonseringsformer genererar pengar åt den som äger och har publicerat klippet. Det finns faktiskt en hel del pengar att tjäna på Youtube och det är inte särskilt krävande när man väl kommit igång.

Frågan du säkert undrar över nu är “hur kommer jag igång då?”. Att komma igång och tjäna pengar på Youtube kräver faktiskt ett par saker. Först och främst behöver du ha ett Youtube-konto, sedan behöver du ha minst ett klipp där antalet visningar överstiger 4000 till antalet.  Om du har en sådan film, då är det möjligt att ta del av det partnerprogram som Google har för sina mest framstående publicister. Viktigt är att du enbart laddar upp och använder dig av video som du själv äger alternativ har rättigheter till att använda. Om du börjar tjäna pengar genom Youtube och det sedan visar sig att du använt dig av klipp som du inte äger, kommer du bli avstängd och alla de intjänade Youtube-pengarna kommer gå förlorade.

Kom igång och tjänar pengar på Youtube:

Följ våra enkla steg och du kan börja tjäna pengar på Youtube på nolltid.

1) Skapa ett Youtube-konto.

2) Ladda upp ett par klipp, filmer, musikvideos eller andra videos som du tror att många kan tänkas vara intresserade av. OBS! använd dig bara av klipp som du själv äger, alternativ fått ägarens tillåtelse att använda.

3) Se till att göra reklam för din kanal, sprid budskapet och länka till din videoklipp!

4) När du uppnått ungefär 4000 visningar för ett av dina klipp, kommer du erhålla en inbjudan att delta i Googles Partnerprogram, vilket tillåter dig att tjäna pengar via Youtube. Tacka ja, och skapa ett Adsense-konto. Fyll i alla nödvändiga uppgifter samt utbetalningsinformation.

5) Ladda upp fler klipp och fortsätt sprida din kanal över internet. I takt med att tittarskaran växer, kommer dina intäkter också att öka. Se till att ladda upp filmer som dina besökare tycker om, roliga-klipp är alltid uppskattade och genererar i regel mycket visningar.

6) Om du lyckas etablera en bra kanal med många prenumeranter och en stabil tittarskar, har du alla möjligheter i världen att tjäna bra med pengar på Youtube.

Lycka till!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

11 Replies to “Så gör du för att tjäna pengar på youtube

 1. Hej!
  För en massa år sedan spelade jag in en låt (som jag stimmade) och drog ut den på nätet. Kort därpå spelades en video in, dock inte av mig. Under åren har låten spridits som en löpeld. Jag har hittat ett fyrtiotal videor till låten, både med folk som mimar till den och folk som spelat in egna versioner. Låten heter “Fredrik och jag” och är en ekivok men vacker sak och uppenbarligen mycket populär.
  Finns det någon möjlighet att få till min rätt som upphovsman?
  Med vänlig hälsning, Henrik.

  • Hej Henrik,
   Tack för din kommentar! Jag är dessvärre inte någon expert inom området copyright etc. Men kanske kan någon annan läsare hjälpa till och besvara din fråga.

 2. Jag har precis blivit partner med youtube, mest för att det var en rolig grej, det var inte menat för att tjäna så mycket pengar. Det kommer säkert ta mig 2 år att få ihop de 700kr som behövs för att få dom i denna takt, men det är lite roligt! (Även om youtube tjänar mest…)

  • Hej Linnea,
   Kul att höra att du tagit steget till att bli partner med Youtube. Det betyder även att lyckats få över 4000 – 5000 visningar för en video – vilket inte är illa! Men precis som du säger går det inte särskilt snabbt att tjäna ihop stora summor pengar på Youtube (såvida man inte har miljoner visningar). Självklart tjänar Youtube och Google mest på de hela 😉

 3. Bra videoklipp i all ära, men…………:

  ……..hur bra och intressant ditt klipp än må vara så måste du ju på något sätt ändå leda/ locka tittare till det

  Det vill säga du måste samtidigt VÄL hitta något effektivt sätt att få tittare att besöka just ditt klipp, genom att till exempel skapa effektiva och lockande sökord/ tags, presentationstexter och annan viktig leadinformation.

  Och det är just det sistnämnda som jag personligen tycker är svårast, det vill säga att få folk att hitta just mitt filmklipp, bland kanske hundra, tusentals andra liknande genres på YouTube.

  Ja, gäller att stå sig i konkurrensen som sagt.

 4. mycket intressant presentation. youtube media blir bara större och större och mer och mer tjänar en massa pengar på video marknadsföring idag. Både företag och bloggare. Jag tror att vi kommer att se detta mer i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *