Vadslagning

Att ingå vad så kallad vadslagning genom att betta på sport, poltik, musik eller andra evenamang är en av de mest accepterade formerna av betting. Förmodligen beror det på att vadslagning eller oddspel som det ofta kallas, innebär att man i förväg lägger ett fixerat belopp på den part man tror skall vinna. Just de faktum att man har god tid på sig att välja ut och besluta om vilken part man väljer att spela på, gör att odds inte är ett fullt lika snabbt spel som exempelvis poker och casino. Dessutom har de flesta bettingbolagen ett insatstak som gör det omöjligt att spela om allt för stora belopp. I många fall är det även möjligt att avbryta en vadslagning och få pengarna återbetalade och man så önskar, något som sällan är fallet vad gäller annan typ av betting.

Betting

Den vanligaste formen av vadslagning är spel på fotboll, handboll, ishockey eller andra sporter. Förr i tiden var det vanligt med inofficiella vadslagningar människor emellan,  idag sker mer eller mindre all vadslagning via auktoriserade spelbolag, till fasta odds och bettingen följer ett antal lagar och regel.

Sanningen är den att det är olagligt att upprätta vadslagningar om pengar i Sverige och stora delar av övriga världen om man inte är ett licensierat bettingbolag.

Den vanligaste formen av odds innebär att man satsar på en vinnare eller en förlorare, eller eventuellt ett oavgjort resultat. Beroende på vem man väljer att satsa på har man möjlighet att vinna, insatsen gånger det aktuella oddset. Vilka odds de olika tävlande ges beror på sannolikheten för ett visst utfall. Flera faktorer beräknas när oddsen sätts, t.ex. formkurvan, potentialen, var tävlingen avgörs, andra omständigheter som skador osv. samt all annan information som kan användas för att bedöma sannolikheten för ett givet resultat.

Slå vad om nästan vad som helst

Idag går det att skapa vadslagningar om nästan vad som helst. Det går att spela på allt från fotbollsmatcher, till vem som blir vinner melodifestivalen, till om börsen kommer gå upp eller ner.

Mer information om andra spelformer:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *