Vadslagning

Att ingå vad så kallad vadslagning genom att betta på sport, poltik, musik eller andra evenamang är en av de mest accepterade formerna av betting. Förmodligen beror det på att vadslagning eller oddspel som det ofta kallas, innebär att man i förväg lägger ett fixerat belopp på den part man tror skall vinna. Just de faktum att man har god tid på sig att välja ut och besluta om vilken part man väljer att spela på, gör att odds inte är ett fullt lika snabbt spel som exempelvis poker och casino. Dessutom har de flesta bettingbolagen ett insatstak som gör det omöjligt att spela om allt för stora belopp. I många fall är det även möjligt att avbryta en vadslagning och få pengarna återbetalade och man så önskar, något som sällan är fallet vad gäller annan typ av betting.

Betting

Den vanligaste formen av vadslagning är spel på fotboll, handboll, ishockey eller andra sporter. Förr i tiden var det vanligt med inofficiella vadslagningar människor emellan,  idag sker mer eller mindre all vadslagning via auktoriserade spelbolag, till fasta odds och bettingen följer ett antal lagar och regel.

Sanningen är den att det är olagligt att upprätta vadslagningar om pengar i Sverige och stora delar av övriga världen om man inte är ett licensierat bettingbolag.

Den vanligaste formen av odds innebär att man satsar på en vinnare eller en förlorare, eller eventuellt ett oavgjort resultat. Beroende på vem man väljer att satsa på har man möjlighet att vinna, insatsen gånger det aktuella oddset. Vilka odds de olika tävlande ges beror på sannolikheten för ett visst utfall. Flera faktorer beräknas när oddsen sätts, t.ex. formkurvan, potentialen, var tävlingen avgörs, andra omständigheter som skador osv. samt all annan information som kan användas för att bedöma sannolikheten för ett givet resultat.

Slå vad om nästan vad som helst

Idag går det att skapa vadslagningar om nästan vad som helst. Det går att spela på allt från fotbollsmatcher, till vem som blir vinner melodifestivalen, till om börsen kommer gå upp eller ner.

Mer information om olika spelformer:


Bingo online

Intresset för att spela bingo online har fullständigt exploderat de senaste åren. Men det är inte i första hand i bingohallarna som det spelas, digitaliseringen av vår tillvaro har lett till att allt fler bingosajter växt fram på internet.

OnlinebingoFakta om bingospelet
förmodligen är maria bingo den mest populära bingosidan bland svenskarna på nätet En given favorit bland många av de garvade bingospelarna på nätet är Maria bingo. Här har du möjlighet att spela bingo online i en hemkär och gemytlig miljö. Allt är på svenska och det finns rikliga vinstchanser! Nästan alla som provar på bingohallen fallar pladask för den underbart trevliga stämmingen. Det finns alltid många spelare inne och möjligheterna att vinna pengar är goda! Läs mer om Maria Bingo här.
Provat på Bella bingo svenska spelrum Bella Bingo är ett populärt bingorum med internationellt speltillstånd i Curacao. Välj spelar spännande spelvarianter och ta del av unika kampanjer. Ingen nedladdning behövs och det är lätt att komma igång och spela. Du kan använda kreditkort eller direktinsättning för att föra över pengar och få dina vinstpengar utbetalda. Bonus erbjudande: 100 kr gratis spelpengar vid registrering dessutom får VIP-spelare får 20% bonus på varje insättning!
Hos caliber bingo hittar bingospelaren allt han eller hon behöver för en lyckad spelkväll! Vad sägs om utmärkelsen Sveriges roligaste bingo online? Det är nämligen just det epitet som spelsidan Caliber bingo givits. Med flera spännande riktade erbjudande och kampanjer har Caliber bingo verkligen lyckats rota sig som en trevlig och spännade digital spelsajt. Registera dig hos Caliber Bingo och få 50 kr gratis att spela för, dessutom erbjuds du hela 200% i insättningsbonus! Läs mer om Caliber Bingo här.
För den som verkligen uppskattar bingo är MamaMia något av ett mecka, nya spelare erbjuds att ta del av flera trevliga kampanjer och bonsuar I strävan på att bli Nordens mest älskade sida för internetbingo har MamaMia bingo verkligen satsat på den socialfaktorn i bingospelandet. Det handlar inte bara om att vinna pengar, det skall vara kul också! Det är svårt att inte känna sig hemma på MamaMia Bingo, som ny medlem välkomnas du dessutom med en gratis spelbonus på 80 kr och sätter du in egna pengar får du 100% bonus på dessa också!
Lyckobingo.com är en bra sida för både nybörjare och experter på bingo online Svenska Lyckobingo.com är en uppskattad bingosida online, men många aktiva spelare. Sidan erbjuder hela fem stycken olika bingorum. Bra vinstmöjligheter och fin fina bonusar för nya spelare. För att komma igång med att spela bingo erhåller alla nykomlingar 60 kr helt gratis. Alla potentiella vinster som genereras genom dessa pengar är dina att bruka. Väljer du att sätta in egna pengar matchar Lyckobingo dig med en 100% bonus, vilket gör att du kan erhålla upp till 1250 kr som kan används för att spela bingo på nätet. Säkra transaktioner upprättas enkelt och kan göras med VISA eller banköverföring.

Det finns ett stort antal olika etablerade spelrum för bingo på nätet, ovan finner du en sammanställning av ett antal utvalda svenskspråkiga spelrum. Nya spelrum tillkommer regelbundet, så se till att göra kontinuerliga återbesök till denna sida eller spelabingo.org så att du får del av alla nya erbjudanden.

Spela bingo online några saker du bör tänka på

Det är  både roligt och stimulerande att spela bingo tillsammans med andra människor på internet. Många ser bingo som ett trevligt avslappnings nöje med spännande möjligheter till pengavinster. Något som de flesta uppskattar med bingo online är dess tillgänglighet, det går i stort sett alltid att hitta ett aktivt spel oavsett tid på dygnet.  Dock bör man vara uppmärksam på att bingo  slukar en hel del tid och är vanebildande.

Innan du börjar spela bingo på nätet är det viktigt att du försäkrar dig om att spelhallen du väljer är seriös och tillförlitlig, vissa mindre spelsidor är notoriskt ökända för att bedra sina medlemmar och använda maffialiknande-metoder. De spelhallar du finner på denna sida har alla fått väldigt goda kundomdömen och är naturligtvis fullständigt säkra att spela på .

Vi vill även påminna om att bingo är ett lyckospel, vilket innebär att du som spelare inte kan påverka resultatet och därför endast slumpmässigt kan vinna. Som vid alla typer av slumpspel är det viktigt att enbart betrakta spelet som förströelse och underhållning, använda därför enbart pengar som du inte behöver i ditt dagliga leverne, när du deltar i bingospel.

Upplever du att lusten att spela är svår att bemästra eller att du lägger mer pengar på bingo än du egentligen vill kan du få hjälp på spelberoende.se samt på stodlinjen.se de kan se till så att du kommer tillrätta med med dina problem.

Vem spelar bingo på nätet?

Det finns något av ett stigma kring bingo vilket säger att merparten av de som ägnar sig åt detta spel är kvinnor i övre medelåldern. Även om detta delvis stämmer, är det långt ifrån hela sanningen. Bingo på nätet har idag väldigt spridd målgrupp, med såväl kvinnliga som manliga deltagare och ifrån alla ålderssegment.

Så får du maximalt av din gratis bingo bonus

Det bästa tipset för dig som vill komma igång med bingo är att utnyttja alla de många olika bonusar som spelbolagen erbjuder nytillkomna medlemmar. Många bingosidor ger dels en fast summa pengar i form av en gratis startbonus samt en procentuell bonus som baseras på hur mycket pengar du sätter in på ditt spelkonto vid den första transaktionen. Vanligast är att bingohallen matchar din insättning med en 50-200% på dina insatta medel, i regel har spelbolagen ett tak för hur stor bingobonusen kan bli.

För att utnyttja dessa välkomsterbjudande fullt ut bör du därför se till att sätta in det största möjliga tillåtna bonusgivande beloppet när du upprättar ditt konto. Genom att göra får du ut maximalt av varje kampanj du tar del av. Ett annat knep för gratis bingopengar är att teckna medlemskap hos flera olika bingohallar, när du blir medlem på flera olika ställen, får du samtidigt del av många olika erbjudanden, tillvarata alla dessa!

Hur spelas bingo på internet?

I mångt och mycket ser det populära sifferspelet likadant ut i sin digitala form som i bingohallarna runt om i Sverige. Bingo är ett enkelt spel som går ut på att man skall få en komplett sifferföljd, den som först lyckas komplettera sin rad fullständig vinner. Innan dragningarna påbörjas kan den som vill spela bingo köpa kort bestående av 5 x 5 rutnät med ett totalt antal av 25 rutor. När du spelar onlinebingo kan 75 eller 90 möjliga nummer förekomma och vinnaren dras i alla ritningar. Varje sektion har nummer som skall paras ihop med bokstäver.  När spelet på börjas drar en person slumpade kort eller bollar, på dessa står en siffra, när du spelar bingo online görs dragningarna automatiskt av en dator. Syftet med bingo är att vara den första att få fem nummer i rad, horisontellt, vertikalt eller diagonalt.


Att oddsa på olika typer av evenemang ger dig inte bara möjlighet att vinna pengar, att spela på odds skapar även extra spänning i tillvaron. För dig som är intresserad av betting på nätet finns ett stort antal bettingbolag att välja mellan. Internetarbete.se har letat runt bland bookmakers online i jakt på internets bästa oddsspel med förmånliga betting bonusar, bra odds online och gratis spel.

Odds onlinefakta om detta oddsspel
Många Unibet kunder som spelar på odds kommer från Norden Svenska Unibet är ett mycket väletablerat bettingbolag som erbjuder oddsspel i de flesta former till riktigt bra odds. Sedan starten 1997 har Unibet koncernen växt sig större och större för varje år som gått, idag är spelsidan en av de absolut mest populära i Sverige. Unibet erbjuder en smått fantastisk betting bonus på 120% på din första insättning upptill 1200kr. Vilket innebär att den som direkt föröver 1000 kronor till sitt spelkonto kommer att krediteras 1200kr extra att oddsa för på Unibets spelmarknad.
Hos den nordiska bettingsajten Nordicbet kan du spela säkert till bra odds Spelaktören Nordicbet har riktat in sig mot skandinaviska spelare i första hand och kanske är det just därför man sett till att skapa en omfattande spelmarknad för odds. Hos Nordicbet kan du spela på fotboll, hockey och mängder av andra sportevenemang till några av marknadens absolut bästa odds. Väljer du att satsa på oddsspel genom Nordicbet har du även möjlighet att få hela 1000 kr extra i bonus vid den första insättningen, det enda du behöver göra är att ange följande bonuskod ”SPORT100” i samband med registreringen.
Möjligheterna är många när det kommer till att spela på odds hos PAF Hos PAF kan du spela på allt möjligt, t.ex. kan du satsa pengar på hur sommarvädret kommer att se ut! Föredrar du att satsa på lite mer traditionella vadslagningar finner du självfallet även hockey och fotbollsmatcher på PAF:s oddsmarkand. Du får ett helt riskfritt oddsspel med insatsen 25 Euro, den eventuella vinsten på detta spel behåller du.
Alla som väljer att spela på odds hos Betway belönas med en bonus Den som gillar att satsa på fotboll bör kolla in Betway, där hittar du nämligen oddsspel för mängder av Europiska fotbollsmatcher ofta till riktigt trevliga odds. Betway har bedrivit spelverksamhet sedan 2006 och är ett seriöst bolag registrerat på Malta. För att komma igång på bästa sätt erbjuder Betway en trevlig bonus där man matchar dig insättning till 100%. Alla vinster är skattefria!
Bettinghuset Bet at home erbjuder oddsspel hemma direkt via datorn Bet-at-home är en stor aktör inom odds som varit aktiva online sedan 1999. Genom bolaget kan du satsa på de flesta typer av sporter och då inte minst fotboll som är den sport Bet-at-home valt att prioritera. Naturligtvis kan du även oddsa på en mängd andra kända eller mindre kända sporttillställningar. Vid första insättningen delas en bonus som motsvarar hälften av det insatsbeloppet ut. Dessa behöver sedan omsättas ett par gånger genom spel på odds för att kunna tas ut från Bet-at-home.com.

Om odds

En av de mest klassiska formerna av vadslagning är oddsspel. När man spelar på odds kan man sägas betta på att ett visst utfall skall inträffa. Beroende på sannolikheten att just detta utfall kommer att inträffa bestämmer vilken utdelning ett visst odds kommer att ge. I regel är det bookmakers som bestämmer vilka odds som gäller för betting på en viss match eller ett evenemang, men det finns även så kallade oddsbörser, där personer har möjlighet att oddsa mot varandra.

Så sent som för ett tiotal år sedan var möjligheterna att ägna sig åt betting på nätet ytterst begränsade inte minst för oss Svenskar, men i takt med att en allt större andel av spelmarkanden flyttat ut på internet, går det att spela på väldigt många olika typer av oddsspel online. Idag erbjuder bettingbolag möjlighten att dagligen spela på fotboll, musikevenemang, politiska val och en mängd andra möjliga och omöjliga ting från världens alla hörn. Utan överdrift kan man med rätta säga att internet revolutionerat våra möjligheter att spela på odds. Den mest kända och spelade formen av bettingspel är oddset hos Svenska spel.

Betting bonus

För dig som kan tänka dig att oddsa via internet finns väldigt många bra erbjudanden att ta del av för att utöka dina spelpengar. Många bettingbolag erbjuder generösa betting bonusar där de matchar din första insättning till 50%-200% ibland ännu mer.

Något som du bör dock bör vara uppmärksam på, är vilka regler som gäller för bonusen. Eftersom spelbolagen helst inte vill förlora några pengar själva, brukar de ställa en rad mot krav på dig som spelare. En av de vanligaste formerna av krav på betting bonus är att du måste omsätta pengarna ett visst antal gånger genom att oddsa på en eller flera matcher. Eftersom alla bettingbolag har olika policy vad gäller bonusspel, är det svårt att ge några handfasta råd, dock är det generellt smart att leta efter oddsbonusar som kräver så få omsättningar som möjligt.

Gratis frispel

Konstandsfria gratisspel är en populär variant av betting bonus som innebär att du får ett fritt oddsspel som du kan satsa på valfri match utan risk att förlora några egna pengar. Vanligtvis kan du få ett gratis oddsspel, av samma storlek som den summa pengar du sätter in vid första tillfället du gör en insättning på ditt spelkonto.

Olika sätt att beräkna odds

För att kunna avgöra huruvida ett odds är bra eller inte, är det viktigt att lära sig förstå grunderna i hur betting fungerar. Viktigast är att förstå hur man räknar ut hur mycket pengar man kommer vinna om man prickar rätt. Beroende på i vilket land spelbolaget ligger kan oddsen skrivas på olika vis.

Odds i Europa

I Sverige använder vi oss av decimalodds ,detta är den allmänt vedertagna standarden bland bookmakers med bas i Europa, Australien, Nya Zeeland och Kanada. Om du någon gång oddsat hos ett ATG-ombud har du garanterat stött på detta system. Decimalodds använder sig, precis som

namnet antyder, av decimaler för att skriva ut det aktuella speloddset.

Exempel: Säg att det odds du väljer att spela ligger på 2,25. Detta innebär att du vid vinst kommer att få insats x 2,25 utbetalt av bettingbolaget.

Brittiska odds

De egensinniga britterna har en tendens att alltid vilja krångla till tillvaron, så är fallet också när det gäller beräkning av odds. Den variant som används i England kallas fraktalodds.

Exempel: Om en tennisspelare har oddset 3/1 för vinst i en viss match, innebär det att denne anses ha 1 chans på 4 att vinna tennismatchen. Om du satsar på denna spelare och vinner, kommer du då få 3 x insatsen i ren vinst + insatsen vid vinstutbetalningen.

Amerikanska odds

Amerikanerna vill ju knappast vara sämre än sina brittiska anfädrar. I USA kör man därför med amerikanska odds. Denna typ av system skiljer sig något från våra Europeiska varianter, men är inte särskilt svårt att begripa sig på om man bara ger det lite tid och eftertanke.

Exempel: Så här kan en “betting line” se ut hos en amerikansk bookmaker +435 för att spelare A skall vinna och -250 för att spelare B skall vinna.  Det första oddset talar om hur mycket förtjänst du kommer få om du spelar 100$ dvs. du vinner i detta fall 435$.  Det negativa oddset beskriver hur mycket du behöver satsa för att vinna 100$, i detta fall kommer du behöva satsa 250$ för att tjäna 100$.

Om du tycker att de olika beräkningssystemen är komplicerade kan du trösta dig med att de flesta spelbolagen online har inkluderat automatiserad konversion mellan de olika systemen direkt på deras hemsida, dock inte alla. Här hittar du en oddsomvandlare som klarar av att konvertera alla de vanligaste oddstyperna.

Hemligheten bakom odds och betting

Många är det som livnär sig på sportbetting och ännu fler är det som misslyckats kapitalt med att spela på odds online och förlorat allt de äger och har. Hur kommer det då sig att somliga lyckas och andra misslyckas? För att bli en vinnare på odds behöver du ta dig tid och hitta rätt oddsspel vilka är värda att satsa på, du behöver även var disciplinerad och vara kalkylerande.

Här bjuds du på en liten introduktion till hur man kan närma sig odds från ett matematiskt perspektiv:


De flesta som spelar regelbundet och faktiskt vinner mer än de förlorar på odds ägnar alla mycket tid åt att leta upp jämföra och analysera olika odds med varandra. Många använder även sig av spelsystem som de utnyttjar beroende på vilka förutsättningarna är inför exempelvis en fotbollsmatch. Syvende och sist avgörs alltid din framgång eller brist på densamma, av om du lyckas vinna mer än du förlorar hos bettingbolagen. Har du svårt att sluta spel? Testa dig själv klicka här.


Nätpoker

Tidsperioden 2003-2006 brukar ofta refereras till som pokerboom, under denna tid tillkom många nya pokerspelare och det spelades poker i en omfattning som aldrig tidigare skådats.   Framförallt var det de nya möjligheterna att spela poker online, som fick spelet att hamna i rampljuset. Under tidsperioden dubblades antalet aktiva pokerspelare för varje år som gick. Att spela poker på nätet diskuterades flitigt i kompisgäng, på arbetsplatser och i dagstidningarna. Det allmänna pokerintresset i kombination med hård marknadsföring i TV genom både reklam och ett antal TV-program om poker, gav upphov till något av en hysteri och var och varannan svensk ungdom drömde om att spela proffspoker med storspelarna vid någon av världens främsta pokerturneringar, World Poker Tour eller World Series of Poker.

Spelandet på Internet i sin helhet har inte minskat snarare tvärtom.  Även om intresset för poker avsvalnat är det många som fortfarande finner nöje runt pokerborden.  Dock har kvalitén på spelet blivit allt högre och som nybörjare är det svårt att klara sig.

Om du vill prova på så erbjuder flera pokersidor gratis poker bonus utan krav på insättning av pengar.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *