Wazzub en bluff eller ett seriöst vis att tjäna pengar på internet?

29 mar

Den 9 April 2012 lanserar Wazzub sin nya tjänst som skall hjälpa internetanvändare att tjäna pengar snabbt genom minimal ansträngning.  Den amerikanska nationalekonomen Milton Friedman har myntat ett ordspråk som passar utmärkt i detta sammanhang ”Ingen lunch som du blir bjuden på är gratis”. Wazzub.info luktar bluff och alla varningslampor borde blinka rött.

Men det har inte hindrat folk från att försöka värva medlemmar till Wazzub, för tänk om det faktiskt är möjligt att tjäna pengar utan arbete? Och plötsligt pockar ett svenskt ordspråk på uppmärksamheten ”det kostar inte att försöka” och det är ju sant, så låt oss titta lite närmre på den affärsmodell och unika möjlighet att tjäna pengar som bolaget säger sig kunna erbjuda den som väljer att bli medlem på Wazzub.info.

Konceptet ter sig tämligen enkelt. Tanken bakom Wazzub är att dra in pengar via annonsering och kampanjer på sidan. Wazzub hävdar själva att de redan knutit ett stort antal företag och verksamheter till sin tjänst. Självfallet betalar de anslutna företagen en (okänd) summa pengar för den exponering som sker via sidan, en andel av de intjänade pengarna kommer sedan (vi) sidans medlemmar få dela på.  Hur mycket du tjänar kommer an på hur många medlemmar du själv lyckats värva till Wazzub.  Något ytterligare arbete krävs sedan inte, utan du kan luta dig tillbaka och se på när pengarna växer till sig på ditt konto. Eller också kan du fortsätta och värva ännu fler medlemmar till sidan och MAO. dryga ut din inkomst ytterligare!

För mig låter Wazzub lite väl bra eller kanske snarare lite väl likt ett klassiskt pyramidspel. Sedan internets begynnelse har tusentals former av pyramidverksamheter kommit och gått. Jag minns hur mina kompisar i högstadiet försökte värva mig till program som gick ut på att man skulle tjäna pengar samtidigt som man surfa på som vanligt. Beroende på hur många medlemmar man lyckats värvade fick man sedan x antal öre för varje minut man befann sig online. Enda problemet var att det aldrig betalades ut några pengar.

Går det att tjäna pengar på Wazzub eller är det scam?

Wazzub.info scam och bedrägeri?

Så vad är då konklusionen, är Wazzub scam eller inte? Jag är 99% säker på att Wazzub är ett pyramidspel som i likhet med sina föregångare på ett eller annat vis försöker blåsa folk. Om jag har fel, vilket jag gärna ser att jag har, kommer jag gladeligen att rekommendera tjänsten vida omkring och basunerat ut budskapet att det faktiskt går att tjäna pengar på minimalt arbete. Jag skall därför ge Wazzub “the benefit of the doubt” och själv bli medlem. Jag lovar sedan, dyrt och heligt, att återvända hit och uppdatera er alla om Wazzub.info är bluff och båg, eller en ny möjlighet att tjäna pengar online.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 Replies to “Wazzub en bluff eller ett seriöst vis att tjäna pengar på internet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *