14 arbeten du kan utföra i hemmet

13 apr

IT och Internet har revolutionerat och omdanat vårt samhälle. Idag är det inte längre något absolut måste, att befinna sig på en arbetsplats för att utföra ett arbete.  Trots att möjligheterna att jobba hemifrån är större än någonsin tidigare, fortsätter alltjämt de flesta att gå till sina arbetsplatser precis som alltid gjort. Ett skäl till detta är sannolikt att vi trivs bäst med att arbeta tillsammans med andra, ett annat skäl är troligtvis att inte alla känner till vilka möjliga jobb som kan utföras hemma. Vissa arbeten lämpar sig nämligen bättre än andra att utföras från hemmet, några av dessa får tips om i denna artikel.

idag är möjligheterna att jobba hemifrån och tjäna pengar relativt godaGrafisk design

Att skapa grafik eller arbeta med fotografier digitalt är ett arbete som med fördel kan utföras som hemarbete. Det enda du behöver är en dator med lämplig programvara samt en fungerande internetuppkoppling. Arbete med grafisk design kan innefatta allt från skapande av design till webbsidor till grafikproduktion för tryckta material.

Programmering

Det finns en ständig efterfrågan på programmeringstjänster. Att arbeta som programmerare kan innebära flera olika saker. Det kan handla om att bygga hela program eller spel eller så kan ett uppdrag gå ut på att du endast skapar ett script eller en funktion till en applikation eller hemsida. Denna typ av arbete kan i princip utföras var man vill.

Hemsidebyggare

Eftersom Internet befinner sig i ständig tillväxt, är efterfrågan på duktiga webbdesigners och kodare ständigt stor. Om du behärskar tekniken bakom att bygga hemsidor eller någon av de delar som ingår i att skapa webbplatser har du alla möjligheter att tjäna ditt levebröd hemifrån online.

Daytrader – aktiehandlare

Att försörja sig på aktiehandel är nästan lika populärt idag,  som det var under den glada perioden i början 2000-talet. Som daytrader är tillgången till en aktiv och stabil internetanslutning grundläggande för all verksamhet. Med datorns hjälp erhåller aktiehandlaren uppdaterad och relevant information som hjälper denne att besluta om en aktie bör köpas eller säljas. Alla de nödvändiga transaktioner som en daytrader i sitt arbete dagligen behöver utföra kan göras via vilken laptop, iPad, smartphone som helst i världen, förutsatt att denna enhet är ansluten till Internet.

Musikproduktion

Att arbeta som beatmaker är ett lite ovanligt men väldigt spännande hemarbete som den med nödvändig musikalisk talang kan ha som sysselsättning.  I takt med att du kommer allt närmre en professionell-nivå kommer visserligen kraven på både din utrustning och studiomiljö bli allt högre, men det finns flera exempel på professionella och semi-professionella beatmakers som skapar hitlåtar hemifrån.

Sökmotoroptimering

Organisk trafik avser den typ av söktrafik som sökmotorer som exempelvis Google förser din webbplats med. För att få besökare till din hemsida direkt från sökmotorer ät det viktigt att placera sig högt upp i sökresultatet för de “nyckelord” som du vill att din webbplats skall synas för. Sökmotoroptimering innebär att man optimerar en webbsida i syfte att förbättra dess synlighet i sökmotorer. Som tjänst är sökmotoroptimering idag mycket efterfrågad och möjligheterna att tjäna pengar således goda.

Skapa appar

I och med det smartphone-beroende som sprider ut sig över Sverige, öppnas också nya försörjningsmöjligheter. Ett sådant exempel är marknaden för att skapa applikationer till mobiltelefoner. För att bli framgångsrik inom denna nisch krävs viss programmeringsvana samt ett par goda idéer. För den som lyckas skapa en app med stor efterfrågan, är förtjänst möjligheterna goda.

Egen webbutik

De senaste åren har internet-handeln formligen exploderat, inte minst har ett stort antal framgångsrika e-butiker etablerats. Under fjolåret visade flera webbaffärer goda resultat och de flesta ser positivt på framtiden. De kommande åren väntas webbhandeln ta över mer och mer av den totala handeln. Samtidigt finns det fortsatt goda möjligheter att skapa och etablera en egen framgångsrik webbutik. Det är tidskrävande och alltid en viss chansning att starta upp en ny verksamhet, men för den som vågar och har drivet är möjligheterna goda att tjäna pengar på jobb hemifrån med webbutiker.

Handla varor

En betydande del av den totala handeln online sker på annonsmarknader och auktionssajter. Att starta upp en egen webbutik kan te sig något skrämmande och innebär i stort sett alltid väldigt mycket arbete. En medelväg att ta, kan då vara att istället bedriva en verksamhet där du säljer varor via redan befintliga annonsmarknader. Väljer du detta alternativ, når du ut till ett stort antal potentiella kunder utan att behöva lägga någon egen tid på marknadsföring. Att använda sig av annonsmarknader kan också vara ett sätt att pröva om en affärsidé håller. Kom ihåg att möjligheten att etablera en egen webbutik också kommer finns tillgänglig i ett senare skede.

Skribent

Skribent-yrket var ett av de första yrkena att erbjuda friheten att arbeta varhelst man vill. Digitaliseringen av tillvaron har gjort skribents yrkesroll än friare. Numera är det möjligt att skriva saker på andra sidan jordklotet och ändå få materialet publicerat här, inte bara på samma dag utan samma minut. Att arbeta som skribent är därför idealiskt som hemarbete.

Översättare

Precis som för skribenten kan den som är duktig på flera olika språk befinna sig på valfri ort i världen och utföra översättningsarbeten. Som översättare kan du normal lika gärna jobba hemifrån som på en bestämd arbetsplats.

Marknadsföring

Redan idag utöver internet en stor påverkan på oss. Allt tyder på att de som sägs och de trender som skapas på nätet kommer ha en än större påverkan på oss i framtiden. Den som önskar arbeta med internetmarknadsföring och reklam i framtiden, bör förlika sig med tanken att tillbringa stora delar av sin arbetsdag uppkopplad mot sociala nätverk så som Twitter, Facebook samt skriva och läsa bloggar. Flera av de som är verksamma inom marknadsföring använder redan nu internet som ett av sina främsta PR-instrument.

Support

För att arbeta med support krävs egentligen bara tillgång till dator och telefoni. Vilket gör supportarbete till en verksamhet som lämpar sig väldigt väl som hemarbete. Idag utförs fortsatt merparten av all support i kontorslandskap, men möjligheten att arbeta hemma med support är något som företagen börjar få upp ögonen för. I framtiden kommer sannolikt stora delar av supportföretagens verksamhet vara förlagd till supportmedarbetarens eget hem.

Valutahandel

Att handla med valutor är något som alla kan lära sig att göra. Det tar ofta ett tag innan man kommer igång, men när man väl lärt sig hur valutor rör sig, går det att tjäna en stabil inkomst, från hemmets trygga vrå, genom valutahandel. Om du är helt grön på området, kan det vara god idé att inledningsvis betrakta denna verksamhet som hobbyverksamhet, går det bra kan du ”step up the game”.

Investera i råvaror

De senaste åren har priset på guld stigit till nya rekordhöjder. I och med detta, har allt fler upptäckt att det finns goda möjligheter att tjäna pengar på att köpa och sälja guld vid rätt tidpunkt. Detsamma gäller givetvis för de flesta andra typer av råvaror som zink, olja och koppar.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

11 Replies to “14 arbeten du kan utföra i hemmet

 1. Hej jag skulle vilja jobba som oversattare eller skribent men vet inte vad jag ska latta eller soka sadana jobb behover lite tipps tack.

 2. Jag går hemma och är mamma ledig nu ett tag framöver. Jag skulle vilja ha nått roligt jobb eller sysselsättning som jag kan göra hemifrån. Finns det något som man kan göra?

  • Hej Hans,

   Har tyvärr inte så mycket mer information om detta, mer än att jag vet att det finns ett antal företag som använder sig av den modellen.

 3. Hejsan,
  Tack för en inspirerande sida. Jag kan lägga till ovanstående – så kallad “crowdsourcing”, en metod som börjar få fäste även i Sverige. Se nedan för detaljerad information om Clickworker.com som jag just har upptäckt!
  MVH Maria

  Crowdsourcing och clickjobbare, vad är det?

  Under senare år har begreppet ”crowdsourcing” myntats. Ordet, som är en kombination av orden ’crowd’ och ’outsourcing’, beskriver det sätt många företag tar hjälp av tillfällig arbetskraft i form av nätanvändare som kan arbeta flexibelt från sina egna datorer, när de vill och hur ofta de vill. Typen av jobb som en så kallad ”clickworker”, clickjobbare, kan bli erbjuden varierar från rena översättningsjobb till korrekturläsning, textförfattning (produktbeskrivningar, marknadsförningstexter m.m.), efterforskning på nätet, samt indexering och kategorisering av data.
  Genom etableringen av Clickworker i Sverige finns nu nya möjligheter för den som vill skaffa sig en extra inkomst, och runtom i världen har 300,000 redan registrerat sig på plattformen. Efterfrågan på svenska nätanvändare ökar starkt och många utländska företag vill komma i kontakt med de som kan översätta deras material till svenska eller utföra research å deras vägnar.
  Omfattande kunduppdrag delas upp i många mikrojobb av clickworker och dessa erbjuds till clickjobbarna (registrerade användare på clickworker.com) på nätportalen, mot en honorarbetalning. Efter att jobben har avslutats blir de kvalitetskontrollerade (även detta utfört av frilansare) och förs ihop till en helhet igen.
  Den som vill arbeta som klickjobbare behöver inga kostsamma översättningsprogram (som ofta är ett krav från andra byråer som förmedlar liknande service) i sin dator. Inte heller någon registreringsavgift eller formella kvalifikationer är nödvändiga. Ett enkelt online-test kvalificerar den som vill arbeta som skribent eller korrekturläsare och inom ett par dagar kan man vara igång och välja mellan de jobb som finns tillgängliga på hemsidan.

  • Efter att ha kollat Google lite snabbt, verkar detta vara någon form av Scam. Har inte provat det själv och kommer inte att göra det, men om någon är intresserad av att prova, skulle jag rekommendera er att vara försiktiga. Återkom gärna med feedback till Internetarbete.se

 4. Hejsan,
  Det förvånar mig att du har fått den uppfattningen. Clickworker är ett internationellt och väl ansett företag som jag själv kom i kontakt med genom Arbetsförmedlingen! Alla som jag kontaktade som har arbetat för dem har haft positiva erfarenheter, så jag hoppas att den som vill provar på. Man riskerar ju inget genom att registrera sig.
  MVH
  Maria

  • Hej Maria,
   Fint att du tog dig tid att skriva igen. Det ger en bra signal om Clickworker. Har som sagt igen personlig erfarenhet av bolaget men de låter bra om det är som du säger.

   Eftersom jag har fullt upp med annat jobb, får jag lämna möjligheten att signa upp åt andra.

   Hälsningar
   Fredrik

  • Jag googlade clickworker och hamnade här! Hoppas att du kan hjälpa mig med svar på en fråga. Jag har precis registrerat mig för clickworker, men förstår inte hur det fungerar med skatter osv. Förstår att du inte är officiellt ansvarig för clickworker, men jag tänker om du fick tipset via arb.förmedlingen kanske du har någon idé. Som jag förstår det så ska man ju egentligen betala sociala avgifter samt skatt själv eftersom företaget inte ligger i Sverige. Detta är väl i princip omöjligt att göra utan att ha ett eget företag, och ska man betala sociala avgifter och skatt försvinner i princip 50 % av inkomsten. Hur gör du och vad säger arbetsförmedlingen?

   Bästa hälsningar,

   Sofia

 5. Hej !
  Jag är föräldrar ledig ännu ett tag framöver och söker ett jobb jag kan sköta hemifrån, men tjäna pengar och spara föräldradagar!:)
  mvh Lotta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *