Välja Bokföringsprogram – Visma Avendo eEkonomi recension

14 okt

Bokföring är något som ingen företagare slipper undan oavsett vilken bransch man väljer att vara verksam i. Tyvärr är detta faktum, för många, tillräckligt avskräckande för att man skall välja bort att satsa på att starta eget. Själv har jag varit egenföretagare i ett antal år (först enskild firma och nu aktiebolag) och kan konstatera att det är betydligt mycket enklare än vad man tror att föra bok, i varje fall om du är verksam inom ett affärsområde där du inte fakturerar dagligen (då blir det nog lätt väldigt tidsödande).

En stor anledning till varför det är så passa enkelt att sköta den löpande bokföringen själv, är att det finns en mängd mycket smidiga bokföringsprogram att tillgå. Själv använder jag mig av Visma Avendo som jag i det stora hela är mycket nöjd med. Det är väldigt enkelt att föra in leverantörsfakturor och att skapa egna fakturor i Visma Avendo. Mestadels behöver du inte ens bekymra dig över konteringen eller vilka baskoder som skall användas, detta sköter nämligen Visma i det flesta fall själv. Skulle du fastna eller bokföra en felaktig post, kan du få mycket bra hjälp från Vismas Supportteam.

Prova på Visma kostnadsfritt

Det finns inte mycket att klaga på därför får bokföringsprogrammet ett gott omdöme av mig och jag kan utan minsta tvivel rekommendera Visma till dig som driver en mindre firma med maximalt ett par hundra fakturor om året. Om jag ändå skall komma med någon liten kritik så handlar det om att Visma Avendo eEkonomi ibland kan vara lite för enkelt för sitt eget bästa.  Avendo är lite som en Iphone, det är tryggt, säkert och enkelt att använda men vill du göra något ”utanför” ramarna, så går detta inte. Dock har programvaran blivit bättre och utvecklats väldigt mycket sedan jag skaffade programmet förra året. Visma Avendo eEkonomi kostar från 139 kr/mån eller 1668 kr/året vilket inte är speciellt mycket om man betänker att en auktoriserad redovisningskonsult enkelt kan gå loss på 300-1000 kr i timmen.  Du har självklart även möjlighet att prova på bokföringsprogrammet helt kostnadsfritt.

Kanske är ändå inte Visma programmet för dig, då finns det en rad andra bokföringsprogram att välja mellan. En uppstickare som fått mycket beröm är Speedledger & Fortnox en annan.  Har inga prisuppgifter för dessa men antar att de erbjuder mer eller mindre samma funktionalitet och att det i slutänden handlar mer om smak och behag. Har du nyligen blivit egenföretagare kan det vara dumt att spendera alla dina pengar på bokföringsprogram redan från början, det finns nämligen även ett antal bra gratisprogram för
bokföring
 att tillgå för den som inte vill betala något. Dock bör du vara medveten om att dessa program ofta har vissa begränsningar och tänk även på att det kan vara svårt att överföra bokföringen från en programvara till en annan. Låt därför inte snålheten bedra dig, i valet av bokföringsprogram.

Länktips för småföretagare:

Verksamt

Ung Företagsamhet

Företagskrediten

Bolagsverket

Skattverket

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 Replies to “Välja Bokföringsprogram – Visma Avendo eEkonomi recension

  1. Tack för tipsen. Jag har precis startat mitt företag. Kommer inte ha så många fakturor så Visma låter som ett bra alternativ. Ska ladda ner programmet och prova.

    Trevlig helg!

  2. Kundtjänsten är helt värdelös! Blev extra debiterad för ”ekobomiöversikt” på ett av våra vilande bolag, försökte förklara att vi inte beställt tjänsten, eller önskade den, men kundtjänsten var helt oresonlig.

    Bokslutsmodulen (ca 100kr extra per månad) har även massa buggar där BR värden inte överförs korrekt.

    Skaffa nått annat bättre system för samma peng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *