Akta dig för lånefällan

6 feb

Ett av de bästa knepen för att tjäna bra med pengar är naturligt nog att skapa ett stadigt och stabilt överskott varje månad som på sikt växer till, och blir en förmögenhet. Trots av att de flesta av oss mer än väl känner till att det är så, dras vi lite till mans med olika typer av skulder. Om det inte är hus, bil eller hemelektronik som belånats, är det väl studieskulder vi samlat på oss över årens lopp.

De senaste åren har sett en markant förändring i vårt lånebeteende. Ökade bostadspriser har lett till att stora delar av det svenska folket lånat på sig miljonbelopp. Visserligen har de flesta av dessa anställningar och heltidstjänster som ger dem möjlighet att betala av och amortera såväl lån som räntor, men lånekakan äter alltjämt upp en stor del av de månatliga intjänade pengarna. Många upplever att de hamnat i en form av lånefälla, där i stort sett alla pengar som tjänas in går till att betala av lån.

Än värre är det för individer som väljer att låna pengar med betalningsanmärkning. För ett par år sedan var det mer eller mindre omöjligt för den som prickats med en betalningsanmärkning att få ytterligare lån, idag är marknaden en annan. Det finns numera ett antal bolag som erbjuder lån också till den med betalningsanmärkning, detta behöver givetvis inte bara vara av ondo. Det finns naturligtvis de med betalningsanmärkning som lyckats ta tag i sin ekonomiska situation men som alltjämt behöver låna pengar.

Samtidigt vill vi på internetarbete rekommendera alla att tänka både en och två gånger innan man ansöker om nya lån då man väl lyckats reda ut en ekonomisk kris, att ta lån för att reda ut en kris är något som vi vill direkt avråda från, risken att ärendet slutligen hamnar hos inkassohandläggaren och kronofogden är annars överhägnade. Att ta så kallade mikrolån eller smslån är något som vi vill avråda alla oavsett situation att göra.

För att undvika lånefällan bör man utgå från den enkla regeln att aldrig, låna över sina tillgångar eller i varje fall aldrig ta lån som man ej på sikt har teckning för.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *