Det gäller att ta vara på livet här och nu

30 sep

LivspotentialOberoende om du är fattig, rik, smart, dum, rolig eller tråkig så är en sak säger du får bara en chans att leva ditt liv. Detta är det livsvillkor som vi alla delar och det faktum att vi själva känner till vår existens begränsning, gör människan till en unik art. Nu kan vi inte med säkert säga att andra djur inte har förstånd att inse alltings förgänglighet, men det finns få bevis på att så skulle vara fallet.

Hur som helst vänder jag mig först och främst till människosläktet i denna artikel. Den latinska frasen Carpe diem må vara sliten, men den är lika sann idag som igår. Vår får bara en chans att leva och därför gäller det att fånga dagen, helst redan nu just i denna stund. Men… det dröjer inte länge innan man börjar fundera, jaha vad är det jag ska göra nu då för att på bästa vis leva livet fullt ut.

För mig handlar detta om att så långt som möjligt leva upp till min fulla potential och inte låta livet passera förbi obemärkt. Jag tror att varje människa har en enorm potential och ytterst få når ens i närheten av sina gränser. Jag hyser alla respekt för alla som kämpar varje dag för att komma närmre sin potential och sitt verkliga jag.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *