Följer du reglerna som Google Adsense publicist?

26 apr

Detta kan tyckas vara en ganska märklig artikel att skriva, men sanningen är den att många får sina AdSense-konton stängda till följd av att de inte följer reglerna för publicister. Google Adsense har tydligt uppställda regler, och ditt konto kan komma att stängas av permanent om du ertappas med att inte leva upp till dessa regler.

En fullständigt förteckning över Google Adsense regler och allmänna villkor  kan du hitta på deras hemsida, men som minimum bör du se alltid se till att följa följande punkter

 • Klicka inte på sina egna annonser. Google kommer garanterat att upptäcka om du klickar på dina egna annonser. Kanske gör de inte de vid ett enstaka tillfälle, men vid upprepade klick kan du räkna med att ditt konto stängs ner för all framtid.

 

 • Uppmuntra aldrig någon annan att klicka på din annonser. Adsense har ett inbyggt automatiskt system som slår larm om klick-mönstret ter sig märkligt. Kör med fullständigt rent mjöl i påsen och dina chanser att få behålla ditt konto förbättras avsevärt!

 

 • Använd dig inte av kopierat material eller copyrightskyddade bilder på din webbsida. Detta är lite svårare, nästan alla hemsidor på nätet gör sig skyldig till någon form av upphovsrättslig stöld och det är inte alltid helt klart var gränserna går. Bästa sättet är att försök att undvika detta i möjligaste mån. Det finns t.ex. databaser du kan använda dig av som erbjuder gratis bilder som du kan använda på din hemsida, eller också tar du dina egna bilder.

 

 • Visa inte pornografiskt eller våldsamt innehåll på din webbplats. Det är ganska självklart för de flesta, vilken annonsör vill förknippas med porr? Detta är något som är viktigt att vara särskilt noga med om du driver ett forum och använder dig av Adsense annonser på dessa sidor.

 

 • Skriv eller publicera aldrig något rasistiskt innehåll. Detta är många gånger brottsligt också i enlighet med svensklag.

 

 • Lämna alltid information och uppgifter om datalagring och cookies. Detta är något som jag själv inte alltid varit så noga med, men kommer att se till att implementera på de sidor jag använder mig av adsense.

 

 • Se till att de sidor som visar google annonser är av god kvalitet, använd sunt förnuft och tänk att du själv var den som besökte sidan, skapa användarvänliga sidor undvik att lägga ut halvfärdiga sidor med vilseledande information.

Det finns även de som hävdar att risken att bli avstängd ökar om din sida har många klick men resulterar i få försäljningar. Huruvida det de facto är på detta vis, kan jag inte uttala mig om, men det är troligtvis som så att Google gör en helhets bedömning av din/dina sidor.

Att tjäna pengar med Google Adsense otroligt populärt inte minst eftersom det är så extremt enkelt att komma igång, samtidigt blir skaran som fått sina konton avstängda allt större, se därför till att göra allt som står i din makt för att undvika en avstängning.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Replies to “Följer du reglerna som Google Adsense publicist?

 1. Jag har själv använt google och det funkade ett tag, sedan märkte jag att jag fick inget cred för mina besökare och efter några veckor skrev jag dit och frågade varför de inte gav mig cred. Fick inget svar. Skrev dit igen – och efter några dagar var mitt konto bannat och jag fick aldrig npgon förklaring varför. Google suger!
  Det enda stället på nätet jag tjänat pengar på och som jag kan rekomendera är get-paid.se

  • Tråkigt att höra att du inte hade lyckan att få Adsense att rulla på, för mig har Adsense varit det som drivit in mest pengar, men samtidigt finns där alltid en viss oro för att man en dag skall upptäcka att man blivit avstängd. Så länge man klarar av att undivika att bli avstängd, finns det fina pengar att tjäna genom Adsense.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *