Goda möjligheter att tjäna pengar på bloggande!

11 nov

Funderar du på att börja blogga på nätet i hopp om att kunna dryga ut din inkomst eller bloggar du redan och undrar hur du kan tjäna pengar på din blogg?

Läs vidare så hjälper vi dig starta upp en inkomstbringande blogg på nolltid.

Om du saknar en blogg eller har funderar över något som har med själva hemsidan att göra rekommenderar jag, dig att först läsa artikeln kom igång och blogga.

Det är lätt att komma igång och tjäna pengar på att blogga och det finns ett antal olika sätt att göra det. Här några av de främsta:

Fast betalning

Om du driver en blogg som har många läsare, är det i särklass bästa sättet att tjäna pengar på din webbsida är då att kontakta olika företag och fråga om de vill annonsera på din webbsajt. Lägg upp ett bud som du tror är rimligt för annonsering på din sida, accepterar företaget kan du sedan luta dig tillbaka och bara se hur pengarna trillar in på ditt konto.

Fördelar: Bästa metoden, mest pengar att tjäna, slipper oroa dig för att intäkterna plötsligt skall minska
Nackdelar: Kräver att du har en stor och väletablerad sida alternativ många potentiella kunder bland dina läsare.

Betalning vid varje visning

Ett annat sätt att tjäna pengar på en webbsida är att få betalt för antalet gånger en specifik annons visas. För att detta skall bli lönsamt krävs emellertid att din sida är mycket välbesökt. Men om du har mycket trafik till din sida och många sidvisningar är det möjligt att tjäna bra med pengar online med annonser av detta slag.

Fördelar: Lite arbete och enkla pengar
Nackdelar: Kräver många besökare och inte vilken blogg som helst blir godkänd att delta i denna typ av annonseringsprogram

Betalning vid varje klick

Den typ av marknadsföringssystem som ger publicisten betalt för varje klick kallas PPC-annonsering (Pay Per Click advertising). Det finns ett antal annonsnätverk som gör det möjligt att tjäna x antal kroner för varje annonsklick som görs på din sida, de mest kända och bästa heter Google Adsense.

Kom igång med annonsering via Google Adsense genom att placera ett antal annonser på din blogg, googles smarta annonssystem känner sedan själv av vad du skriver om och anpassar därför vilka annonser som syns på sidan efter det innehåll du skrivit.

Hur tjänar jag pengar på Adsense?  Du får betalt varje gång någon klickar på en annons.

Fördelar: Kräver minsta möjliga jobb och lätt att tjäna pengar.
Nackdelar: För en blogg som handlar om allt mellan himmel och jord fungerar inte alltid det automatiska annonssystemet så väl.

Affiliate

Att vara verksam som affiliate innebär att du gör reklam för olika butiker och företags utvalda varor och tjänster. Du använder dig av både grafiskaelement och vanliga länkar för att få dina läsare att vilja besöka företagenshemsidor och förhoppningsvis köpa någon av de annonserade varorna.

För vad får jag betalt som affiliate? Vad företagen betalar för kan variera men vanligast är att du får en viss procent på de köp som genereras med hjälp av dina annonser.

Hur kommer jag igång med affiliatemarknadsföring? Registrera dig hos något av alla affillite sidor och ansök till till de affillite program du tror att din sida passar att marknadsföra.

Fördelar: Du bestämmer själv vilka annonser du vill ha på din sida. Dessutom är möjligt att tjäna stora pengar som affiliate.
Nackdelar: Mer tidskrävande arbete än t.ex. Adsense.

Tjäna pengar på att skriva inlägg

Ett annat sätt att tjäna pengar på din blogg är att skriva så kallade betalda eller sponsrade inlägg. Det hela fungerar som så att utvalda företag betalar dig för att skriva ett inlägg om deras verksamhet, t.ex. om deras butik eller om en ny produkt.

Fördelar: Du får garanterat betalt för det arbete du lägger ner
Nackdelar:Tjänar i inledningsvis inte lika bra som på annan form av annonsering.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Replies to “Goda möjligheter att tjäna pengar på bloggande!

 1. Nackdelen är att man inledningsvis inte tjänar så bra skriver du.
  Vad räknar du som bra och dåligt?

  Blogvertiser är väll det enklaste sättet att komma igång och då får man mist 50kr för ett inlägg. Om det tar 15min att lägga in så är det 200kr timmen före skatt. Det känns väll inte så lågt?
  Sen tar det några inlägg så ligger man på 100kr per inlägg. Själv ligger jag nu på 150kr per inlägg och lägger ca 20min varje dvs 450kr timmen.

  Schysst blogg

  • Tack för din kommentar Johan,

   Låter som du tjänar bra med pengar på det blogvertiser, grattis! Kan inte argumentera mot de du skrivit om att blogvertiser betalar bra. 50 kr för ett inlägg tyckte jag lät ganska lite, och jag hade fått för mig att man var tvungen att vara blondinbella (jag gissar på att hon skulle få mer, men du förstår kanske vad jag menar) eller liknande för att verkligen kunna få 200kr per inlägg.

   Så för att sammanfatta det jag kommit framtill, tack för att du upplyste mig och mina övriga besökare om att det går att både enkelt och snabb tjäna pengar på bloggen med Blogvertiser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *