Granska statistik, följ upp och implementera ändringar

25 nov

Du läser nu del 12/12 vilket är den sista delen i serien om att lyckas som affiliate.

Bland det första du bör göra när du sätter upp en ny webbsida är att slå på en bra statistikfunktion. Det finns numera ett stort antal statistiktjänster att välja mellan på nätet, somliga kostar pengar andra är helt gratis. En mycket bra och fullständigt kostnadsfri tjänst för webbstatistik och trafikanalys är Google Analytics.

Du bör samla på dig så mycket statistik om din sida som möjligt, statistiken fungerar nämligen som ett kvitto på det arbete du lagt ner på din webbsida. Genom att granska statistiken för din webbplats kan du utläsa hur många besökare din sida har, varifrån dessa besökare kommer, vilka sökord de använde för att hitta din sida, vilka sidor som är mest populära, hur lång tid dina besökare spenderar på respektive sida osv.

Genom att analysera statistiken går det vanligen att utläsa vissa generella besökarmönster, denna kunskap hjälper till att förbättra din sida ytterligare. När du väl identifierat vilka dina läsare är och vad de uppskattar mest på din sida, är det lätt att skapa de förändringar som behövs för att din webbplats skall bli än mer eftersökt i sökmotorer.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *