Konjunkturen på väg nedåt – läge att köpa aktier?

19 apr

Häromdagen presenterade herr Borg och den övriga regeringen vårbudgeten. Inte direkt någon munter läsning men som alltid kan en sviktande konjunktur även innebära möjligheter, inte minst för aktiehandlare. Ett vinnande koncept bland de som handlar med aktier är att köpa billigt och sälja dyrt. Att ekonomin i de flesta västerländska länder är i gungning, kan vara en unik möjlighet att köpa aktier som sedan när lågkonjunkturen övergår i tillväxt blir rena rama pengamaskinen. I tider av recession brukar nämligen aktiemarknaden falla rejält för att sedan i bättre tider återhämta sig och rent av växa sig ännu starkare. För att tjäna mest möjliga summa pengar gäller det att pricka in när respektive aktie nått botten.

Som alltid när det gäller aktiehandel, finns det en inbyggd risk att man kan förlora mer pengar än vad man tjänar, därför är det viktigt att enbart investera med pengar som man kan avvara. Brukar man endast pengar som man har till övers, är det möjligt att behålla sina aktieposter även om de under en period skulle falla rejält, ett vanligt fel många gör är nämligen att sälja av sitt innehav allt för tidigt i rädsla av att förlora alla sina pengar.

Väljer du att investera i aktier i dessa tider, är möjligheterna goda att tjäna mycket pengar i ett senare skede. Samtidigt är naturligtvis riskerna också stora, ingen vet fullt ut hur illa det är ställt med USA och de europeiska ländernas ekonomi, vilket innebär att ingen heller känner till hur aktiemarknaden kommer se ut om ett par år.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *