Sälj affiliateprodukter

16 nov

Vi har nu hunnit halvvägs i artikelserien hur man lyckas som affiliate.  Del 6/12 handlar om möjligheten att jobba online med försäljning av olika företags produkter.

Ett alternativ till att tjäna pengar via Google Adsense är att gå med i ett affiliatenätverk. Som affiliate hjälper du företag att sälja produkter till kunder. En förutsättning för att affiliatemarknadsföring skall komma på tal är självfallet att det finns produkter, som relaterar till det du skriver om, vilka du kan sälja.

För att ta reda på om det finns några företag som erbjuder affiliate-partnerskap inom just din nisch, är det enklast att helt enkelt registrera sig på all tillgängliga affiliate program, då får man enkelt en snabb överblick över vilka tillgängliga produkter som respektive program har att erbjuda och om det finns några lämpliga affiliate-produkter att marknadsföra på din sida.  Det är alltid gratis att registrera sig som affiliate och det finns en mängd olika program att välja mellan.

Att tjäna pengar på affiliateprodukter upplevs många gånger lite motigt inledningsvis, trots att dina besökare klickar på dina annonser och besöker företagen som du har ingått avtal med – uteblir försäljningarna. Det enda rådet jag kan ge är, att inte misströsta, fortsätter du bara jobba på din sida och förbättra dina texter, då kommer försäljningarna för eller senare. Att arbeta som affiliate kan liknas vid att sälja jultidningar, just när du är beredd att gå hem och ge upp, då är det plötsligt någon där som är villig att köpa.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One Reply to “Sälj affiliateprodukter”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *