Skapa en informativ, användbar och användarvänlig sida!

14 nov

Detta är del 4 av 12 i serien hur man lyckas som affiliate. I denna del belyser vi den kanske viktigaste delen i arbetet som affiliate, vi behandlar nämligen själv fundamentet som all internetverksamhet vilar på, nämligen hur man skapar en uppskattad och användbar hemsida.  Tyvärr är det många som begår det allvarliga misstaget att inte lägga ner det arbete som krävs för att skapa en bra webbsida.

Så fixar du en bra och användbar webbsida

Din sida måste både vara rik på information och samtidigt vara användbar! Nyckeln är att skriv av kärlek till läsarna, inte för att bli rik. Samtidigt är det också viktigt att se till så att sidan placerar sig väl i sökmotorerna, i detta sammanhang brukar man tala om sökmotoroptimering, förkortat SEO.

En del i detta arbete är att se till att sidan är effektivt uppbyggd och att den skrivna texten är rik på de sökord som du önskar synas för i sökmotorerna.

Förarbete och efterforskning

Innan du kan börja skriva dina texter bör du ha satt dig in grundligt i de ämne du avser skriva om. Den som exempelvis gör en sida som handlar om att tjäna pengar på internet, bör helst själv ha erfarenhet av denna typ av verksamhet eller åtminstone ha läst flera olika bloggar och webbsidor som berör ämnet. Fundera på vad som är viktigast inom just detta ämne, hur man kan utveckla det och hur man kan förmedla denna lärdom till andra.

Skriv för dina besökare

Först när du skapat dig en massa fakta är det dags att börja skriva din sida. Se till att skapa ett flertal välskrivna sidor med rikt innehåll som länkar till varandra och hela tiden med fokus på ditt valda ämne.
Ha hela tiden dina besökare i åtanke när du skriver, sätt dig in i deras situation, hur kommer de att uppfatta de du skriver?

Sökordsoptimera din text

För att Google och de andra sökmotorerna skall anse att din sida är relevant behöver den inte bara innehålla unika kunskap och vara användarvänlig utan även var sökordsoptimerad. Förenklat uttryckt behöver du se till att använda dig av de termer och fraser som du önskar ranka för i sökmotorn, dessutom bör du lägga ner extra tid på att skapa bra titlar och underrubriker till din hemsida.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *