Tjäna lätta extrapengar på din blogg med Blogvertiser

11 mar

Svenska Blogvertiser är en alldeles utmärkt tjänst för den som är intresserad av att tjäna pengar på sin blogg. Blogvertiser fungerar som en brygga mellan dig och din blogg och en mängd företag som är intresserad av att göra reklam på din sida. Men till skillnad från andra typer av marknadsföringsprogram för publicister, t.ex. som Google Adsense eller affiliateprogram där intäkterna i högre grad är prestationsstyrda, handlar Blogvertiser om att skriva inlägg i utbyte mot en fast summa pengar.

Hur blir man medlem?

Det är väldigt lätt att bli medlem hos Blogvertiser. Om du har en svensk blogg, skall du surfa in på Blogvertiser.se där registrerar du sedan ett konto genom att välja ett användarnamn, lösenord och en giltig epostadress, dessutom anger du den blogg du vill vill använda för dina blogvertiser-arbeten. Du kommer sedan få svar inom ett par dagar om huruvida ditt medlemskap och din blogg blivit godkänd.

Så här ser det ut när du registera dig för att bli medlem hos Blogvertiser.se

Vilken typ av arbete förväntas jag göra?

Som medlem hos Blogvertiser blir du kontaktad av företag som är intresserad av att du skall skriva ett eller flera inlägg på din sida. Du får då ett “erbjudande om uppdrag”. Till varje unikt uppdrag medföljer en arbetsbeskrivning, där det klart och tydligt framgår vad uppdragsgivaren förväntar sig av dig. I beskrivningen står det vad din bloggpost skall handla om och vad och var man skall skicka eventuella läsare. Ser du bara till att följa arbetsbeskrivningen kommer du efter fullföljt uppdrag krediteras den i förväg överenskomna pengasumman.

Dina uppdrag kan vara av mycket varierande art. Vilka ämnen du kommer att bli erbjuden att skriva om, avgörs förmodligen främst beroende på vad din blogg handlar om. Av egen erfarenhet är det många “vinna pengar sidor” om casino, poker och spelsidor som arbetar med annonsering via Blogvertiser. Bra att veta, är att du alltid kan tacka nej till ett uppdrag. Blogvertiser kan med andra ord aldrig tvinga dig till att skriva ett inlägg som du av förekommen anledning inte vill skriva.

Här hittar du ett exempel på hur ett uppdrag kan se ut.

Vad tjänar man?

Det finns mycket lätta pengar att tjäna på din blogg med hjälp av Blogvertiser. Grundersättningen som utgår ligger på 50kr per inlägg, men det finns möjlighet att tjäna uppemot 300kr för en text (eventuellt mer).

Hur mycket pengar du får för varje inlägg beror främst på din bloggs popularitet och ranking i sökmotor, samt vilka ämnen din blogg berör. Om jag väljer att skriva ett inlägg på den här sidan, erhåller jag ,i skrivandets stund, (i regel) 175kr för ett inlägg vilket imo, är ganska bra betalt för en 150 ord lång text!

Kan jag använda Blogvertiser på min blogg?

För att bli en Blogvertiser samarbetspartner, behöver du en minst två månader gammal blogg som består av åtminstone 15 inlägg skrivna på svenska. Viktigt är också att det är en aktiv blogg, där du fyller på med nytt material regelbundet. Blogvertiser har även rätt att neka dig blogg om de anser att den bryter mot någon eller några av våra lagar. Olämpligheter som kan leda till att din blogg nekas kan exempelvis vara att du skriver om droger,vapen,fildelning,våld eller hets mot folkgrupp.

Rekommenderar du Blogvertiser?

Jag måste erkänna att jag inledningsvis var lite tveksam till de koncept somBlogvertiser erbjuder. Tanken på att skriva inlägg i (maskerat) kommersiellt syfte, tilltalade mig inte. Mitt motto har nämligen alltid varit att visst försök sälja på andra saker och fuska, men stå åtminstone för vad du gör. Hela tanken med Blogvertiser är att man skriver förklädda reklaminlägg, vilket kan tyckas vara lite att “lura på”besökare något. Dock får jag nog säga att jag omvärderat min inställning till denna typ av marknadsföring, smygkampanjer, branding och varumärkesbygge pågår ju trots allt överallt och ständigt. Vilken skada kan då lite smygreklam på en blogg göra?

Bortser man från eventuella moraliska och etiska reservationer, kan jag bara konstatera att Blogvertiser är en mycket enkel, smidigt och bra metod för att tjäna pengar via sin blogg. Jag kan därför inte annat än att rekommendera denna tjänst!

Se till och registrera dig hos Blogvertiser du också.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

9 Replies to “Tjäna lätta extrapengar på din blogg med Blogvertiser

 1. Tack så mycket för ett väl skrivet inlägg om Blogvertiser, blir alltid lika glad av att läsa sådana.

  Jag skulle vilja berätta hur vi ser på vad Blogvertiser är för tjänst. Det är en recensionstjänst där bloggaren får betalt för att ha en åsikt.

  Det är alltså inte reklam det handlar om utan ett omdömme. Hos annonsören finns det säkert något kommersiellt i åtanke när de anlitar bloggar hos oss, dock blir det bloggarens egna åsikt som skrivs och då tycker inte jag att det är “förklädda reklaminlägg” (det är när bloggaren får betalt för att skriva något positivt).

  Det har funnits en del diskussioner genom åren vad exakt Blogvertiser är för något, men om en bloggare kan skriva negativt och totalsåga en produkt/tjänst etc och ändå få betalt, då anser jag inte att det är reklam, det är bloggarens egna åsikt.

  Tack för ordet.
  Mvh
  Anders Granström
  Blogvertiser

  • Hej Anders! Tack för dina vänliga ord. Bara de att ni tar er tid att kommentera på en blogg, tycker det säger en hel del om Blogvertiser och att ni har seriösa intentioner.

   Du har helt rätt i det du skriver. Kanske är det mer passande att kalla Blogvertiser för en recensionstjänst. Att sedan de företag som vänder sig till er högst sannolikt gör detta i reklamsyfte, är ju inte något som ni skall behöva stå till svars för.

   Kan ju även passa på och fråga hur höjning av priset per blogginlägg görs, gör ni det automatiskt eller har man möjlighet att sätta ett pris som man själv anser vara rimligt?

   Tack för besöket och välkommen åter!

   • Hej igen,
    Tack för ditt svar 🙂

    Det finns lite olika sätt att få högre ersättning.

    Dels kan det vara att vi noterat att bloggen blivit bättre, fått fler besökare osv osv och då gör vi höjningen själva (ingen automatik). Vi försöker också ta hänsyn till hur mycket annonsörerna är beredda att betala så att bloggarna ska kunna fortsätta att få uppdrag.

    Det andra sättet är att du själv mejlar in och ber om att få en högre ersättning. Risken är då att det blir färre uppdrag eller inga alls då priset för annonsören kan bli “för hög”.

    Hoppas att jag svarade ordentligt på din fråga.
    Mvh
    Anders Granström
    Blogvertiser

    • Hallå igen!

     Utmärkt, tack för ett bra och utförligt svar! Nu vet jag vad som gäller och lite mer om hur Blogvertiser fungerar !

 2. Jag var, precis som du, en aning tveksam i början. Men efter ett tag ändrade jag åsikt då många annonsörer som kontaktade mig passade min nisch hyfsat bra.

  Trodde att det mest skulle vara bluffsidor som ville skaffa sig lite billiga inlänkar till sina sajter.

  Men jag blev positivt överraskad och nu tackar jag nästan ja till alla uppdrag jag får 🙂

  • Ja det verkar finnas en hel del som är intresserade av att synas på “tjäna pengar sidor”. Optimalt är ju om man kan kombinera Blogvertiser skrivandet med det regelbundna uppdaterandet av bloggen. Då slår man ju två flugor i en …

 3. Jag är inte alls erfaren inom ekonomi-/bankvärlden… Men för mig känns det riskabelt att ge ut mitt kontonummer, personnummer och clearingnummer, såsom hemsidan frågar. Är de hemliga nummer, eller kan jag ange dem utan att vara rädd?

  • Hej Clara! Tack för att du lyfter denna fråga, jag har full förståelse för att det kan kännas lite “osäkert” att ge ut dessa uppgifter till olika företag på nätet.

   Först vill jag uppmana dig att fortsätta med att alltid i första skedet vara (över)kritisk till bolag som vill få tillgång till dina person- och bankuppgifter.

   Ser man till Blogvertiser, får jag börja med att erkänna att jag ännu inte fyllt i mina uppgifter, men detta beror inte på att jag inte lite på dem, utan för att jag behöver skicka in ett papper så att jag får pengarna utbetalda till mitt företag.

   För mig känns Blogvertiser fullständigt säkert, inte minst eftersom jag vet att det är väldigt många betydligt mer väletablerade bloggare än mig som använder sig av denna tjänst.

   Ursäkta att jag blir lite långrandig 🙂

   Men enligt mig är det fullständigt säkert att dela med sig av sina uppgifter till Blogvertiser. Jag kan till och med gå så långt att säga att jag rekommenderar dig att göra det, om det nu är så att du tycker att deras upplägg känns intressant/lockande.

   Hoppas att det gav dig lite klarhet!

   • Tack så mycket för svaret! Jag har liksom aldrig betalt en räkning i hela mitt liv, jag har INGEN koll på något sånt! Trodde först att jag inte fick några uppdrag pga att jag inte fyllt i de uppgifterna, men när du säger att du inte heller gjort det men ändå fått uppdrag, så tror jag att jag helt enkelt har för få läsare! Så jag väntar tills jag får ett uppdrag, och fyller SEDAN I uppgifterna. Som sagt, tack så mycket för svar! Känns bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *