Starta en vlogg (videoblogg) och tjäna pengar på Videofy

6 apr

Videofy har skapat ett unikt annonseringssystem som gör det möjligt för dig som har en vlogg, där du videobloggar, att tjäna pengar. Att integrera videoklipp med bloggande är en enkel, men också väldigt effektiv metod för att göra bloggen mer levande och intressant. Möjligheterna att tjäna pengar på videoklipp har länge varit begränsade. Framtill nyligen var det i princip bara Youtube (Google Adsense) som gav den vanliga användaren möjligheten att tjäna pengar på egenhändigt inspelade videoklipp. Dessutom var man tvungen att samla ihop ett visst antal visningar, innan man kunde börja tjäna pengar på Youtube klipp. Men nu erbjuder alltså svenska Videofy.me ytterligare en möjlighet att håva in pengar på videobloggning.

att tjäna pengar på videofyme är inte någon konst med rätt videklippSå fungerar det

Den videotjänsten videofy.me togs fram för att göra det enkelt för svenska vlogg videobloggare att publicera egna videoklipp på nätet.

Videoklippen laddas enkelt upp via videofy.me och kan sedan visas på din blogg eller hemsida. Varje visning dina uppladdade videoklipp sedan erhåller, genererar en viss intäkt på ditt konto, hur mycket pengar du tjänar avgörs med andra ord av hur många som tittar på dina uppladdade klipp. För att maximera dina möjligheter att tjäna pengar med Videofy, bör du spela in flera olika videoklipp vilka du sedan sprider med hjälp av Twitter, Facebook och bloggposter.

Innan dina intjänade pengar kan betalas ut, måste du nå minimi nivån för utbetalning som ligger på 500 kr. Om du inte uppnår det innan månadens utbetalningsdag kommer pengarna att hållas kvar och du får dina pengar utbetalda nästkommande månad istället, förutsatt att du då uppnått utbetalningsgränsen.

Tre typer av annonser

Som Videofy-medlem kan du använda dig av tre olika annonseringsmetoder.

 • CPM Blog-Ad: Innebär att en annons kommer “ploppa up” och visas framför hela videorutan. Detta sker innan ditt videoklipp börjar spela. Blog-ad gör det möjligt att tjäna mellan 5-10kr.
 • CPM Overlay: Innebär att en annons kommer visas i filmens överkant medan den spelas upp. Overlay gör det möjligt att tjäna mellan 25-50kr.
 • CPM Pre-Roll: Kanske har du noterat att en del av videoklippen på Youtube inleds med en kort reklamfilm, Pre-roll fungerar på samma vis. En kort reklam rulle visas just innan din video börjar spelas. Pre-roll gör det möjligt att tjäna mellan 50-100kr.

Videofy är en bra metod för att tjäna pengar på blogg, om du gillar att spela videos föreslår jag att du surfar vidare till videofy.me och registrerar dig.

 

Några kända svenska Videofyme videobloggare

Det finns ett par kända svenska vlogg videobloggare som använder sig av Videofyme. Här är några av de mer välkända namnen:

 • Dessie – Desiree Nilsson
 • Paow – Känd som Paow
 • Katrin Zytomierska
 • Linda hallberg
 • Hanapee
 • Milady
 • Elita – Elita Löfblad
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

7 Replies to “Starta en vlogg (videoblogg) och tjäna pengar på Videofy

 1. Har tre frågor:

  1. Hur får jag mitt videofy-konto till Svenska?

  2. Hur kopplar jag videofy till mitt bankkono?

  3. Hur fixar jag en CPM Pre-roll annons? Och om jag redan har några visningar innan jag hade annons, hur gör jag då? Får jag inga pengar för dom?

  • Hej Josefin,
   Tack för dina frågor, tyvärr var det länge sedan jag kollade in VidefyMe och får erkänna att jag inte har någon koll på hur deras system ser ut i dagsläget.

   Prova att skicka ett mail med dina frågor till:
   support@videofy.me

 2. Hjälp tack… 🙁
  jag hade skapat ett konto och där stod det hur mycket pengar jag hade tjänat. och nu när jag har raderat den och skapat ett nytt konto så står det ej hur mycket jag tjänar. får jag ej en andra chans att tjäna pengar efter att jag raderat mitt första konto?
  tacksam för svar.

  • Hej Shiny,
   Hade gärna gett dig ett bra svar på din fråga, bara jag hade haft något svar att ge. Jag får hänvisa dig till att kontakta supporten på den aktuella sidan, lycka till!

 3. Hej! Jag är tjej på 21 år som har suttit och funderat nu i månader på att öppna någon egen hemsida eller liknande för att med tiden kunna tjäna lite extra pengar vid sidan om. …..dock kopplar jag fortfarande inte HUR går detta till? Vem kontaktar man? Vem eller genom vem får man betalt? Kan någon förklara och hjalpa mig lite med vad man ska börja med?

  Tack! 🙂

  • Hej Anna, klart du ska sätta planerna i verket.

   Väg 1 :Som jag ser det kan du göra detta på två vis. Antigen skapar du en sida om något som du gillar väldigt mycket kan vara kläder, pengar, hästar, tv-spel, mat, kaffe eller vad som helst. Är du riktigt intresserad av detta och skriver på så kommer du sannolikt med tiden få en trogen läsarskara. När du väl byggt upp en välbesökt hemsida kan du annonsera på sidan med t.ex. Google Adsense eller genom något affiliate program.

   Om du väljer denna väg, kom ihåg att alltid försöka skapa en tydlig koppling till dina läsare, ta dig tid att svara på kommentarer och besvara mejl. Visa för läsarna att de är viktiga.

   Väg 2 : Fundera på vad andra människor är intresserade av, behöver och kan tänkas vilja köpa via internet. Saker som du kan tjäna bra med pengar på att marknadsföra är kläder, casinospel, lån, försäkringar, m.m. Fördelen med att tänka så är att du snabbare kan komma igång och börja tjäna pengar, dessutom är det mer eller mindre en garanti att du drar inte bra med kosing, om du väl lyckas få besökare till din sida som behöver de du marknadsför.

   Nackdelen med att köra på väg 2 är att konkurrensen, av naturliga skäl, är väldigt hård inom de områden som ger bäst betalt.

   Ett råd
   Skulle jag ge dig ett råd, så skulle de vara att som uppvärmning börja med att bygga en enklare sida om ett ganska smalt ämne där det inte är så många som tävlar potentiella kunder. Det är roligare att komma igång och tjäna pengar snabbt än att behöva vänta ett halvår / år innan de första slantarna (kanske) trillar in. Skriv om något som du tycker verkar intressant och lägg sedan in Google Adsense reklam, när du väl får in dina första kronor, kommer du få energi att satsa ännu hårdare 😉

 4. Hej hur gör man så man börjar tjäna pengar, Är det en knapp man ska trycka på? Är det ett visst antal visningar man ska ha? Meddelar dom en? Förstår allt förutom det? 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *