Välj ett ämne med omsorg

13 nov

I Denna den andra delen i serien beskriver hur man väljer ett lämpligt ämne att skriva om och vad man bör tänka på när väljer inriktning på sin blogg eller webbsida.

Detta är artikel 2 av 12 i bloggserien som handlar om hur man blir en bra affiliate.

Hur man väljer en bra nisch

Det finns tusentals nischer och välja mellan. Klokt är därför att välj ett ämne som du är intresserad av och som är lätt att skriva om. Fundera också på vilken information andra människor kan tänkas söka efter. Några vanliga ämnesområden är shopping, mode, dieter, lån och resor eftersom de är ämnen med stor marknadspotential. Men kom ihåg att fler konkurrenter sannolikt betyder större konkurrens om besökarna. Några nischer är väldigt konkurrensutsatta, så som t.ex. resor, poker och lån, anledningen är förstås att dessa ämnesområden ger mycket god avkastning.

Om du väljer att avgränsa ditt ämnesområde eller specialisera dig ordentligt, genom att skapa en sida om säg t.ex. skor, plattång och flaggstång, minskar konkurrensen troligen och du kan då lättare tjäna pengar på din blogg eller webbsida.

Att välja en bra nisch är det absolut viktigaste steget och fundamentalt avgörande för hur väl arbetet som affiliate kommer gå. Ett bra sätt är att söka runt på nätet och se vad andra gjort innan dig, hur har de gjort? hur skulle jag gjort? kan jag göra det bättre eller tillämpa liknande tekniker fast på ett annat ämne?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *