Möt Alexandra innehållsansvarig skribent & affiliate (WeOptimize Ltd)

23 apr

För bara fyra år sedan hade jag (Alexandra) aldrig tänkt tanken på att man faktiskt kan tjäna pengar på nätet. Då pluggade jag sista året på universitet med målet att bli förskollärare, trots att jag egentligen inte ens gillade det yrket.

Det var när min pojkvän blev intresserad av webbutveckling och började plugga en utbildning som jag började tänka utanför mina gamla ramar. Han hade sin praktik på Malta och jobbade åt en framgångsrik företagare inom affiliate marketing.

Jag fick följa med och jobba som frilansande skribent inom ekonomi, vilket passade mig utmärkt eftersom jag alltid älskat att skriva. På den vägen är det!

När lanserade du din första hemsida?

Min första hemsida – Econello.com – lanserade jag under 2017, vilket faktiskt inte är så länge sedan. Econello är en jämförelsesajt inom privatekonomi som vi utvecklade tillsammans med en webbutvecklare på Malta. När allt började dra igång visste vi att det var det här vi ville jobba med.

Jobbar du med något särskilt projekt just nu?

Ja, faktiskt flera stycken. Den främsta är Lånjakt.se, som också är en jämförelsesajt (dock inom enbart lån). Bortsett från den driver vårt företag – WeOptimize Ltd – en rad andra sajter, både inom ekonomi, entreprenörskap och produkter.


Beskriv hur en vanlig arbetsdag kan se ut

Jag vaknar på morgonen utan väckarklocka. Går upp och äter frukost. Betar av dagens viktigaste uppgifter direkt. Äter lunch. Tränar en timme. Uppdaterar lite information på våra hemsidor, skriver några artiklar och mejlar runt gällande samarbeten. Äter middag. Jobbar till omkring 21:00, tittar på en film och lägger mig.     

Vilka personliga egenskaper tror du är viktiga för att lyckas på nätet?

 

Tålamod, passion och disciplin. När man startar en hemsida eller något annat projekt online är det lätt att förvänta sig snabba resultat. Får man inte det är det lätt att ge upp. Därför är det viktigt att vara disciplinerad (håll dig till dina mål), passionerad (du måste brinna för det du gör) och ha ett riktigt bra tålamod (för du kommer inte att se resultat omedelbart – då skulle alla vara framgångsrika).


Ditt bästa tips till den som vill börja tjäna pengar online?

  1. Jobba med det du faktiskt är intresserad av. Jag är inte alls intresserad av matlagning och bakning. Skulle jag starta en hemsida inom detta område skulle jag förmodligen inte vara särskilt motiverad att hålla uppe min motivation. Så satsa på något du faktiskt brinner för.
  2. Diskutera med närstående. Fråga dem vad de tycker, om de har några idéer eller synpunkter som du inte tänkt på. Kanske känner du någon som är verksam i den bransch du är intresserad av?
  3. Våga. Om du vill starta eget och börja tjäna pengar online, så gör det bara. Det är lätt att tänka för mycket – framför allt på hur allt kan gå fel – men gör inte det. Vad är egentligen det värsta som kan hända?

Lära känna Alexandra – fem personliga frågor

Hund eller katt?

Hund, även om jag älskar katter också. Hundar är dock lite mer givande att umgås med.

Teknik eller natur?

Natur. Jag kommer ifrån en liten ort i Värmland och är uppvuxen på landet. Finns inget bättre än att springa, cykla eller vandra i naturen, särskilt på våren. Jobbar man långa pass framför en dator är lite tid i naturen ovärderligt för att rensa hjärnan.

Jobba eller slappa?

Jobba. Sedan jag blev egenföretagare finns det inget roligare än att jobba och driva sin verksamhet framåt. Måste jag slappa gör jag det helst på en strand i Bali eller i hängmattan i Värmland.

Spara eller slösa?

Spara så att man klarar sig och slösa på rätt saker. Personligen sparar jag helst pengar genom att inte dricka alkohol och att inte shoppa saker jag inte behöver. Slösar gör jag gärna på god mat och resor, eftersom det enligt mig är en slags investering.

Ordning och reda eller kreativt kaos?

Ordning och reda, alla dagar i veckan. Kaos gör mig distraherad, om det så bara gäller en stökig lägenhet.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *