Snabbare sida genom att byta webbhotell

17 okt

Under året 2011 gick Google ut med att de lägger stor vikt på snabba webbplatser i deras index. Därför räknas nu också en webbsidas laddningstid in i deras sätt att “ranka” webbplatser på. En administratör för en hemsida/blogg kan genom optimering göra en sida snabbare. Detta genom att göra bilder mindre, packa ihop databaser samt cacha en sida i webbläsaren hos användaren. Men detta momentet är inte allt för att få en snabb webbplats. I grund och botten så baseras allt på webbhotellet en webbsida använder. Har man ett slött webbhotell så har man en slö sida.

Det går att få en snabbare hemsida utan att det kostar särskilt mycket pengarFör skojs skull gjordes det ett test för ett tag sen där prestandan hos olika webbhotell mättes. Ett av de större webbhotellen i Sverige hamnade på en väldigt dålig placering gentemot ett lite mindre. Och nu ska man inte glömma bort att innehållet var detsamma med samma plattform, bilder, databaser etc. Den enda skillnaden va domännamnet. Det stora företaget hade en laddningstid på 12.43 sekunder och det lite mindre företaget laddade den specifika sidan på 3.03 sekunder. Så här ser du en stor skillnad. Tjänsten som användes i testet va Pingdom Tools som mäter en sidas laddningstid. För dig som letar efter ett snabbt webbhotell kan jag rekommendera dig att besöka webhosting-performance.com som mäter webbhotell i realtid hur de presterar på en server.

Mitt tips till er

Visa att du inte är nöjd med ditt webbhotell idag genom att byta till ett snabbare. Webbplatsen över har en fin lista där de presenterar olika webbhotell baserat på länder. Finns ditt nuvarande webbhotell med i listan och inte listas så värst högt kanske det är dags att byta? Jag kan rekommendera dig bytawebbhotell.com som hjälper dig steg för steg att flytta ditt innehåll från en server till en annan. Enklare blir det inte! Efter bytet, om du väljer ett snabbare webbhotell kommer du märka stor skillnad.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *