Hur man lyckas som affiliate

10 nov

Många är nyfikna på hur annonsering och affiliatemarknadsföring fungerar men ytterst få vågar ta steget att själv bli affiliate. Sanningen är den att det inte på något vis är svårt att arbeta som affiliate, visst det krävs en hel del jobb och det är tidskrävande, men jag vågar påstå att alla som vill kan tjäna pengar som annonsör och marknadsförare på internet.

Din uppgift som affiliate är egentligen relativt enkel, din verksamhet skall fungera likt en bro mellan kund och företag. Så länge du guidar dina läsare till butiker de faktiskt är intresserad av att besöka, kommer inte bara din besökare vara nöjd utan även företagen. I slutänden leder det till att alla är nöjda och glada, kunden hittar varan eller tjänsten som denne eftersökte, företaget får sin produkt såld och du blir rikligen ekonomiskt belönad.

Hur väl man lyckas och hur mycket pengar man tjänar beror emellertid på flera faktorer.  Det finns dock ett par egenskaper som alla lyckosamma affiliate besitter:

Tilltro
Att tro på det man gör är av extermt stor betydelse oavsett vad det än är man tar sig för. Om du inte tror att du kommer lyckas som affiliate rekommenderar jag att du söker ett vanligt reguljärt arbete som tidningsbud eller reklamutdelare istället.

Hängivenhet
Har man rätt inställning kommer man garanterat att lyckas som affiliate. Visst det tar tid och du måste vara hängiven det du gör, men så länge du inte ger upp kommer resultaten att komma för eller senare.

Vilja
Att alltid vilja lite mer, att satsa det där lilla extra är den lyckade affiliatens främsta kännetecken. Det är den där extra sökmotoroptimeringen och de där extra blogginläggen och länkarna som avgör om du lyckas eller ej.

Kunskap
Makt är kunskap och kunskap är makt. För att bli en bra affiliate behöver du lära dig av andra, av dina mistag och ständigt förbättra din förmåga som marknadsförare och internetarbetare.

Kommunicera & Skriva
Förmågan att kommunciera och då framförallt att ha skrivandets gåva, är mer eller mindre en förutsättning för att arbeta med internet i dagsläget.

Socialkompetens  
Personer med stor socialförmåga lyckas generellt bäst av affiliatemarkandsförare. Det är nämligen viktigt att ha man har en god förståelse för hur andra människor tänker och uppfattar saker för att lyckas med marknadsföring.

Analytisk förmåga
En värdefull förmåga som många lyckade affiliates besitter är att analytiskt granska sitt arbete. Ibland blir man allt för fäst vid det man gör eller vid det man gjort, det är ett högst naturligt beteende och ytterst männskligt, men för att förbättras behöver vi både kunna kritiskt granska våra prestationer och ödmjuka oss och förändra våra tankebanor. Som affiliate är det lätt att fastna i tankar om hur det det borde fungerar istället för att fokusera på det som är viktigt, nämligen hur det faktiskt fungerar.

Kreativitet
Utan en kreativådra kommer man inte långt i arbete med affiliatemarknadsföring, förmågan att kunna tänka och resonera i nya tankebanor är mer eller mindre en nödvändighet för denna typ arbete.

Detta är enbart några av de förmågor som en affiliate har glädje av att inneha, listan kan egentligen göras hur lång som helst.

Artikelserie – Bli en lyckad affiliate

För att ytterligare underlätta för dig som är intresserad av att tjäna pengar online, har vi sammanställt en artikelserie där vi går igenom alla de nödvändiga steg som behövs för att lyckas som affillite.

Del 1:Ha ambitioner och sätt upp mål

Del 2:Välj ett ämne med omsorg

Del 3:Välj en lönsam nisch

Del 4:Skapa en informativ, användbar och användarvänlig sida!

Del 5:Att använda Adsense

Del 6: Sälj affiliateprodukter

Del 7:Lägg in affiliate länkar i din text

Del 8:Skaffa länkar till din sida

Del 9:Fler besökare

Del 10:Uppnå målet och tjäna pengar!

Del 11: Spara tid och arbete med interaktivitet

Del 12:Granska statistik, följ upp och implementera ändringar

Guiden består totalt av 12 delar och innehåller alla de grundläggande kunskaper du behöver för att starta upp en egen vinstdrivande webbsida. Dessutom hittar du ovärderliga tips och information om hur du bör tänka för att lyckas fullt ut med affiliatemarknadsföring.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Replies to “Hur man lyckas som affiliate

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *