Lägg in affiliate länkar i din text

17 nov

Din sida är klar och det har blivit dags att lägga in annonser på sidan,  i del 7 av 12 i serien ,hur man lyckas som affiliate, hittar du tips på hur man bäst annonserar på en webbsida och maximerar inkomsterna.

När artiklarna är färdigskrivna och sidan börjar få sin slutgiltiga form är det dags att integrera affiliate-länkarna i texten. En allmänt erkänd strategi är att först vinna läsarens förtroende, sedan locka och värma upp, för att slutligen slussa denna vidare till försäljningssidan där det hela förhoppningsvis avslutas med ett köp. Kom ihåg att du som affiliate inte agerar ren försäljare utan snarare som en tipsare eller en god vän som i all välmening tipsar besökare om produkter som du faktiskt tror och anser är bra.

Du kan välja att använda antingen grafik/banners eller textlänkar på sida för att på bästa sätt slussa vidare dina besökare till de företag som som säljer produkterna. Statiskt har emellertid visat att länkar med en välformulerad och relevant text är mest effektivt. Mitt råda är emellertid att du provar dig fram, flytta runt på dina textlänkar och banners, tiden kommer utvisa vad som fungerar bäst samtidigt som du lär dig vad som fungerar och vad som inte funkar.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *