Intervju med Oliver Eriksson – Börja tjäna digital inkomst

12 maj

Alla experter har varit nybörjare en gång i tiden, detta är något som lätt glöms bort. Samtidigt upplevde jag själv de första slantarna jag tjänade på nätet som de bästa. Därför blev jag extra glada att 18 åriga Oliver Eriksson kontaktade mig med följande meddelande:

”De du hittills har intervjuat är folk som har lyckats och startat egna företag. Jag däremot är inne på mitt första projekt och precis hållit på i tre månader. Noll kunskap sen innan från att bygga hemsidor eller affiliate. Tänkte det kunde vara ett intressant perspektiv att lyfta fram. ”

Helt rätt, det var inte för de rutinerade rävarna internetarbete.se skapades en gång i tiden utan för nyfikna entreprenörssjälar, som i likhet med Oliver, vill komma igång och tjäna pengar på nätet.

Lär känna Oliver – 10 snabba frågor:

Sport eller tv-spel?

Sport

Pepsi eller Cola?

Cola

Teknik eller natur?

Teknik

Jobba eller slappa?

Jobba

Snabbmat eller husmanskost?

Husmanskost

Spara eller slösa?

Spara

Resa eller prylar?

Resa helt klart

Uppe med tuppen eller ugglan?

Varken eller

Ordning och reda eller kreativt kaos?

Ordning och reda

Människor eller datorer?

Människor

Vad fick dig att börja tjäna pengar online?

Jag har alltid drivits av att tjäna pengar och att hitta olika sätt att kunna tjäna pengar på. Det har jag gjort så länge som jag kan komma ihåg.

Det som fick mig att börja försöka tjäna pengar online är egentligen Youtube. Det finns oändligt med videos om hur man kan göra och en av alla dessa klickade jag mig in på. Det ändrade verkligen mitt mindset, från att bara ha spelat datorspel när jag varit online till att börja se möjligheter.

Ganska snabbt började jag då kolla om det gick att tjäna pengar på något som jag redan gjorde online. Vid denna tidpunkt spelade jag mycket League of Legends och märkte då att jag kunde tjäna pengar på att höja folks rank i spelet. Det var första gången som jag började tjäna pengar online.

Lite senare snöade jag mig in på mer passiva inkomster online. Tanken på att jobba hårt i början och sedan kunna trappa ner på jobbet var väldigt lockande. Just affiliate upptäckte jag genom /r Just Start på Reddit och på Twitter. Att läsa andras upplevelser och erfarenheter kring affiliate var väldigt motiverande och det var det som fick mig att sätta igång.

Berätta om digital-inkomst.se – vem är målgruppen?

Målgruppen på digital-inkomst.se är alla de som vill tjäna pengar online. Jag tycker mig märka att fler och fler börjar få upp ögonen för inkomster online vilket är kul. Att skaffa en inkomst online är något som skulle passa alla oavsett ålder eller kön och därför vänder jag mig till alla som vill skaffa en inkomst online.

Genom min hemsida är målet att inspirera och lyfta fram på vilka olika sätt man kan tjäna pengar på online. Det finns som sagt väldigt många olika sätt och det är alla dessa som jag vill lyfta fram.

Förutom digital-inkomst.se så driver jag även gamingguide.se som är i uppstartsfasen.

Vad är svårast med att börja tjäna pengar digitalt?

Det absolut svåraste är att komma igång. Det är väldigt lätt att det bara stannar vid tanken och att man inte gör något av de man drömmer om. För att verkligen sätta igång med affiliate var /r Just start på Reddit väldigt motiverande. Det fick mig till slut att tänka att jag bara försämrar mina chanser att lyckas ifall jag skjuter på det mer.

Vad är roligast?

Känslan av att kunna tjäna pengar även när man sover är oerhört skönt och roligt. Det blir som en kick på morgonen varje gång man har fått en notis på att man fått provision. I början är det inga stora summor men förhoppningsvis blir det många bäckar små.

Vad är dina mål som affiliate för 2020?

För 2020 har jag inte satt något visst mål för hur mycket pengar jag ska tjäna. Jag vill dock i slutet av 2020 kunna se att sidans intäkter växer rejält från månad till månad. Någon särskild siffra har jag dock inte satt.

Jag har däremot satt mål för hur mycket ord som jag ska publicera innan året är slut. Det har varit viktigt för mig för att hålla mig motiverad till att fortsätta skriva, särskilt eftersom jag skriver allt själv.

Här är målen:

digital-inkomst.se 200 000 ord

gamingguide.se 50 000 ord

Några råd och tips till andra nybörjare?

Det allra viktigaste är att man bara börjar. Även om man kanske känner att man är osäker på vissa saker så är det bara att börja. Ifall du börjar kommer du märka att du lär dig för varje dag som går och blir duktigare och duktigare. Det behöver inte vara perfekt från start utan det är okej att man förbättrar den lite hela tiden.

Ett annat råd för de som tänker börja med affiliate är att inte börja snegla på statistiken förrän man har hållit på i någon månad. I början kommer statistiken inte se ljust ut och man blir lätt omotiverad. Se istället till att försöka producera så mycket innehåll som möjligt under någon eller några månader och kolla sedan vad som händer med statistiken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *