Handla med mobilen som redskap – framtidens melodi?

14 mar

Det har talats mycket om hur vårt nya och utökade användande av mobiler och Smartphones kommer att revolutionera handeln online. Blotta tanken på att vi ständigt skulle vara uppkopplade och ha tillgång till internets alla tjänster och butiker, räcker för att vilken näringsidkare som helst skall förstå vilken potentiell guldgruva mobilen är.

Många experter anser att det bara är en tidsfråga innan trafik från mobila enheter står för stora delar av försäljningarna online. Exempelvis har Tradedoublers VD Urban Gillström gått ut och sagt att han tror att det kommer göras mycket affärer via mobila enheter inom den närmsta framtiden. Statistik från Tradedoubler visar att något mer än 4% av all trafik inom Tradedoublers nätverk stammade från mobiler och Smartphones.

I takt med att mobilen brukas i allt högre grad för shopping på nätet, ökar naturligtvis också möjligheterna att tjäna pengar på dessa enheter. Om du redan nu arbetar med affiliatemarknadsföring eller annan internetmarknadsföring är det därför viktigt att redan nu börjar tänka på hur man bäst når de mobila användarna.

Några metoder för att nå ut till Sveriges mobil- och smartphone-användare

 

  • Anpassa din sida. Grundläggande för att nå mobila användare är att du anpassat din sida så att den är lättillgänglig och läsbar från mobilenheter.
  • E-post listor. Det kan låta tråkigt och gammalt, men faktum är att marknadsföring via E-post är extremt effektiv i alla lägen. Skapa ett nyhetsbrev och skicka detta veckovis till dina trogna besökare.
  • Skapa en app. Appar till smartphones är en utmärkt metod för att nå ut till potentiella kunder. Skapa en användbar applikation och integrera annonsering i programmodulen. Det finns goda möjligheter att tjäna pengar på appar av detta slag. Tänk bara på att Mac App Store kräver en viss procentsats på alla de försäljningar du gör via din app.

Vi är inte där ännu

Även om de flesta är överens om att det bara är en tidsfråga innan handeln via mobil tar fart, är vi inte där än. Alltjämt saknas nämligen det nödvändiga förtroendet hos det svenska folket för att handel via mobila enheter skall blomstra. Enligt en Sifo undersökning är det bara en av fem svenskar som uppger att de kan tänka sig att göra inköp via mobilen. Närmre hälften av dessa anger att de vid denna typ av köp, vill göra betalningen med hjälp av fakturaköp.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *