Tjäna snabba pengar på låg dollarkurs

6 feb

OBS! Den här artikeln är inte längre aktuell då dollarkursen stigit kraftigt sedan denna text publicerades.

Att tjäna pengar på valutahandel är en sedan länge välkänd metod. Men sällan har den amerikanska dollarn legat så lågt som den gör i detta nu.

När jag sist kollade kursen på dollar låg den på 6.7278 vilket är osannolikt lågt. Det finns därför flera och stora möjligheter att tjäna sig en hacka på den svaga dollarkursen, men också på den krisande euro-valutan. För att att hålla koll på de olika aktuella kurserna rekommenderar jag att du använder dig av en uppdaterad valutaomvandlare.

Hur gör jag då för att dra fördel av de svaga kurserna?

1. Enklast är givetvis att bara växla in en summa pengar svenska kronor till dollar eller euro för att sedan vänta och hoppas att värdet på dessa valutor stiger. Det krävs faktiskt inte mer än så, en av de främsta fördelarna med denna typ av valutahandel är att det är linjär och extremt enkel att förstå. Tänk bara på att växlare som Forex ofta tar ut en avgift eller tillämpar en högre växlingskurser än den verkliga kursen, vilket gör att du förlorar en viss summa pengar varje gång du växlar från en valuta till en annan. Det krävs därför vissa marginaler för att denna typ av verksamhet skall vara vinstdrivande och att du skall kunna tjäna pengar på valutahandel.

2. Alternativ två är än mer basic. Det finns möjlighet att spara pengar genom att i detta nu köpa varor direkt från amerikanska butiker och företag. Du behöver inte nödvändigtvis förflytta dig till USA för att utnyttja den svaga dollarn. Det går numera lika bra att handla varor på internet. Detta gäller alla typer av varor, både hårdvaror som datorer eller kläder i form av skor men också mjukvaror och dataprogram. Genom att ta tillfället i akt och shoppa amerikanska varor, får du maximalt utdelning på dina svenska pengar.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Replies to “Tjäna snabba pengar på låg dollarkurs

  1. Jag är inte särskilt nöjd över den låga dollarkursen. Min inkomst från clickbank blir lidande då jag får ett antal checkar varje år ifrån USA och det blir inte bättre av att banken tar 250 kr i avgift för att man hämtar ut en utländsk check.

    I början när jag tog ut checkar låg kursen mellan 7,50 ungefär. Förra gången jag hämtade ut en check låg kursen på 6,50 ungefär. Checken var på runt 1000$ så där förlorade jag en tusenlapp ! Lite trist, men inte så mycket man kan göra år det…

    • Det är givetvis det, som är baksidan av en svag dollarkurs. Å dina vägnar hoppas jag att dollarn återfår lite av sitt forna värde. Ska bara se till att hinna köpa lite programvaror och liknande innan kursen får lov att börja stiga igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *