Ett litet enkelt byte men en stor insats för miljön

2 okt

Även om det kanske inte finns ett tydligt samband mellan att arbeta på nätet och tjäna pengar och miljön, anser ändå att det är viktigt att skriva om ”miljötänk” eftersom det är något som berör oss alla.  Då jag själv driver en mindre verksamhet, handlar mitt miljötänk inte om några revolutionerande förändringar utan istället är det små funderingar i vardagen som förhoppningsvis bidrar till en lite bättre värld.

Tidigare har jag tipsat hur man kan minska förbrukningen och även att man även kan spara pengar på rätt elbolag. Idag tänkte jag istället fokusera på de miljö- och kostnadsbesparingar man kan genom att använda rätt produkter.

Det finns mycket elektronik i våra hem och på våra kontor som vi egentligen hade klarat oss utan, men våra lampor är något som vi inte kan vara utan. Däremot går det att minska elförbrukningen radikalt genom att välja rätt slags lampteknik.

Det har hänt en del sedan glödlampan uppfanns och nu har denna föråldrade teknik till och med förbjudits. Detta till trots är det många som fortsatt använder sig av strålkastare modell äldre. Denna apparatur är en verklig miljöbov som drar onödigt mycket ström. Genom att byta till byt till led-teknikled strålkastare kan denna elförbrukning minskas med flera hundra procent, vilket över tid ger en mycket positiv miljöeffekt. Att tillämpa detta tankesätt konsekvent på kontoret eller i hemmet är inte speciellt svårt och tar inte heller särskilt mycket tid. Samtidigt gör då en STOR insats för oss alla!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One Reply to “Ett litet enkelt byte men en stor insats för miljön”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *